Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Καταγγελία για πολιτική συναλλαγή Τρεπεκλή- Αυλωνίτη από τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο της Κέρκυρας

Πηγή δεινών διόγκωσης της φτώχειας και της εξαθλίωσης προκύπτει από τον προϋπολογισμό της νέας δημοτικής αρχής για τους κερκυραίους εργαζόμενους. Τέλος ακίνητης περιουσίας και δάνεια οι άμεσες επιδιώξεις, πρωτοφανή πολιτική συναλλαγή μεταξύ Τρεπεκλή – Αυλωνίτη και πραξικοπηματική διακοπή του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στα χωριά έχουμε εράνους και εθελοντική εργασία για να αντιμετωπιστούν προβλήματα. Ο Δήμος προσλαμβάνει προσωπικό (με τη χειρότερη μορφή ελαστικών σχέσεων εργασίας με 5 ημερομίσθια το ανώτερο το μήνα για 9 μήνες) δίνοντας έτσι...
χείριστο παράδειγμα για να το ακολουθήσουν και οι ιδιώτες εργολάβοι. Και ο κύριος Δήμαρχος δηλώνει με σπαραγμό ψυχής πως αν δεν πάρουμε το δάνειο των 10.000.000€ ο δήμος βάζει λουκέτο.
Τεχνοκράτες και οικονομολόγοι παίζοντας με νούμερα και αριθμούς μειώνουν το έλλειμμα και αυξάνουν τα χρέη απόλυτα εναρμονισμένοι με τρόικα και κυβέρνηση.
Ο εισηγητής κος Καρύδης επιστρατεύει το λαϊκισμό ενάντια στην Λαϊκή Συσπείρωση και απαιτεί προτάσεις. Ζητά δηλαδή στα πλαίσια του Καλλικράτη να προτείνουμε τι ακόμα θα χάσουν οι εργαζόμενοι


Κερκυραίες-Κερκυραίοι
Η Λαϊκή Συσπείρωση δίνει τη μάχη για τα λαϊκά συμφέροντα μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Τα αποτελέσματα αυτής της μάχης θα γίνουν ορατά όταν ο οργανωμένος αγώνας ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές περιλάβει στους στόχους του τις δημοτικές και περιφερειακές αποφάσεις που εντείνουν τα προβλήματα των εργαζομένων.
Ο αγώνας ενάντια στις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής και των «προθύμων» είναι ζήτημα αιχμής για το λαϊκό κίνημα στην Κέρκυρα.