Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Ευχαριστήριο του 3ου Γυμνασίου

Στα πλαίσια των δράσεων πολιτισμού 2011, το κέντρο Unesco Ιονίου και η Περιφερειακή Διεύθυνση παιδείας Ιονίων νήσων διοργάνωσαν την Τρίτη 22 Μαρτίου στην εταιρία κερκυραϊκών σπουδών (Μουσείο Σολωμού) συνάντηση με μαθητές σχολείων. Θέμα της συνάντησης ήταν: Μηνύματα-Διδάγματα από την ζωή και το έργο του Λορέντζου Μαβίλη. Ομιλητές ήταν.....
οι γνωστοί σε όλους μας για τη δράση τους και το ενδιαφέρον τους για τα πολιτιστικά δρώμενα της Κέρκυρας κ.κ. Γεώργιος Σκλαβούνος και Σπύρος Σαββανής. Ο κ. Γεώργιος Σκλαβούνος παρουσίασε την προσωπικότητα και το έργο του ποιητή Λορέντζου Μαβίλη. Με την υπομονή του δασκάλου και την άνεση του μελετητή κατάφερε να μεταγγίσει στους μαθητές τον θαυμασμό του για τον ποιητή και να περάσει μηνύματα-διδάγματα.
Σημαντική ήταν και η παρουσία του κ. Σπύρου Σαββανή, παιδιάτρου, προέδρου της Δημοτικής βιβλιοθήκης. Στη ομιλία του ο κ. Σαββανής, πάντα κοντά στους νέους, προσπάθησε να τους δώσει ελπίδα και θάρρος αντλώντας πρότυπα από σημαντικές προσωπικότητες της ιστορίας μας.
Στην δύσκολη εποχή που ζούμε η συνάντηση αυτή ήταν μια όαση, ένα βάπτισμα σε αξίες και στόχους που έχουμε λησμονήσει.
Ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές της εκδήλωσης και τους ομιλητές
κ.κ.Γ.Σκλαβούνο και Σ. Σαββανή.