Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ο Δήμος Κερκυραίων συμμετέχει ενεργά στην "Ωρα της Γης"- Εμείς πάλι λέμε ότι δεν συμμτέχουμε- Καλά κρασιά!...

Το Σάββατο 26 Μαρτίου 2011 εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο σε εκατοντάδες πόλεις και χωριά, αναμένεται να σβήσουν τα φώτα των σπιτιών τους για μια ώρα, από τις 20.30μ.μ. έως τις 21.30μ.μ, συμμετέχοντας στο συμβολικό κάλεσμα της «Ώρας της Γης» για τις κλιματικές αλλαγές.
Η « Ώρα της Γης» δίνει πάλι...
φωνή και δύναμη πίσω στον πολίτη και στις τοπικές κοινωνίες, στον αγώνα για ένα καλύτερο και καθαρότερο περιβάλλον.
Η συμμετοχή των πολιτών, των Δήμων και των κοινοτήτων της Ελλάδας στην «Ώρα της Γης» μπορεί και πρέπει να είναι μόνο η αρχή για τη λήψη μέτρων σε ατομικό ή πολιτικό επίπεδο, για τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, τον περιορισμό της σπατάλης ενέργειας, τη στροφή σε βιώσιμες τεχνολογίες παραγωγής ενέργειας.
Φέτος, ήρθε η στιγμή να ξεπεράσουμε τη μία ώρα, να ξεπεράσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό! Το μήνυμα της Ώρας της Γης 2011 είναι ένα μήνυμα προσωπικής δέσμευσης για τον καθένα από εμάς. Μίας δέσμευσης που δεν περιορίζεται σε 60 λεπτά αλλά θα διατρέχει την καθημερινότητά μας και θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στη προστασία του πλανήτη.
Ο Δήμος Κέρκυρας αρωγός τέτοιων προσπαθειών, συμμετέχει ενεργά σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία με στόχο την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Καλεί όλους τους κατοίκους του νησιού να δηλώσουν παρόντες σ΄ αυτή την προσπάθεια δίνοντας «ραντεβού» με την «Ώρα της Γης» το Σάββατο 26 Μαρτίου στις 20.30. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να αποδείξουμε για μια ακόμα φορά πως η χώρα μας μπορεί να αγωνιστεί αποτελεσματικά ενάντια στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.