Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τις τελευταίες εξελίξεις

Εργαζόμενοι – Εργαζόμενες
Στις 24 και 25 Μάρτη θα γίνει η σύνοδος κορυφής της ΕΕ. Σε αυτή τη σύνοδο θα πάρουν αποφάσεις για νέα αντεργατικά μέτρα.
Τα μέτρα αυτά, όπως και όσα έχουν πάρει μέχρι τώρα, έχουν στόχο να βγάλουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα από την βαθιά οικονομική κρίση και να το κάνουν πιο ανταγωνιστικό, πιο κερδοφόρο.
Οι ίδιοι οι κεφαλαιοκράτες, που ευθύνονται για την κρίση, απαιτούν από....
 τους εργαζόμενους να πληρώσουν τα βάρη και τις συνέπειες της. Στη Σύνοδο Κορυφής στις 24 και 25 Μάρτη, οι αρχηγοί των κρατών μελών της Ε.Ε. ως εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας θα επικυρώσουν τις αποφάσεις που ήδη έχουν συμφωνήσει στη σύνοδο που έγινε στις 11 Μάρτη.
Τι λένε αυτά που έχουν συμφωνήσει;
1) Το κόστος εργασίας θα βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση, και θα συγκρίνεται με τα άλλα κράτη της Ευρωζώνης και των κύριων εμπορικών εταίρων – ανταγωνιστών (Κίνα, Ινδία, κλπ).
Δηλαδή μειώσεις μισθών.
2) Η βιωσιμότητα του συστήματος συνταξιοδότησης πρέπει να βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση. Είναι απαραίτητο να ευθυγραμμισθεί η ηλικία συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο ζωής.
Δηλαδή νέες αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.
3) Μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που θα προωθούν την ευελιξία-ασφάλεια. Η αγορά εργασίας πρέπει να γίνει πιο ελκυστική.
Δηλαδή νέες ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα.
4) Ανάπτυξη μιας κοινής ενοποιημένης βάσης φορολογίας επιχειρήσεων.
Δηλαδή νέες φοροαπαλλαγές και νέα προνόμια για το κεφάλαιο.
Και πλήθος ακόμα αντιλαϊκών – αντεργατικών μέτρων.


Οι πλειοψηφίες (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος, στα Εργατικά Κέντρα, στη ΓΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ, στις ομοσπονδίες, δεν κάνουν τίποτα. Στην πράξη στηρίζουν τις επιλογές του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της ΝΔ, της Ε.Ε. Αρνήθηκαν την ανάγκη για άμεση αγωνιστική απάντηση που πρότεινε το ΠΑΜΕ, με επιχείρημα ότι οι παραπάνω εξελίξεις είναι «θετικές για τη χώρα» (Δηλώσεις Παναγόπουλου στη συνεδρίαση της ΓΣΕΕ)!!!


Εργαζόμενοι – Εργαζόμενες
Πρέπει να ξεσηκωθούμε. Να αντισταθούμε. Να τους σταματήσουμε.
Αυτή η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική δεν είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους.
Μονόδρομος είναι για το κεφάλαιο. Για τους εκμεταλλευτές τους μόχθου μας.
Ο δικός μας δρόμος είναι διαμετρικά αντίθετος. Σήμερα να τους εμποδίσουμε. Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς, αποδυναμώνοντας τα πολιτικά κόμματα που υπερασπίζονται το κεφάλαιο (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ). Να απομονώσουμε τις δυνάμεις που θέλουν να πατούν σε δύο βάρκες.
Να συγκροτήσουμε το δικό μας Λαϊκό Μέτωπο της συμμαχίας των εργαζομένων με τους μικρούς επαγγελματίες και τους φτωχούς αγρότες.
Να ανατρέψουμε την πολιτική τους! Να πάρουμε την εξουσία στα δικά μας χέρια ώστε να γίνουν τα βασικά μέσα παραγωγής δικά μας εργαλεία που θα υπηρετούν τα δικά μας συμφέροντα και τις δικές μας ανάγκες και όχι το κέρδος των μονοπωλίων, που αρπάζουν τον πλούτο που παράγουμε οι εργαζόμενοι!
Να συγκρουστούμε με τον ιμπεριαλισμό, που για άλλη μία φορά δείχνει το επιθετικό του πρόσωπο με την επέμβαση στη Λιβύη, με μοναδικό κίνητρο τον άμεσο έλεγχο και την αρπαγή του φυσικού πλούτου και αυτής της χώρας! Καμία εμπλοκή, έμμεση ή άμεση της χώρας μας στη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση, καμία «διευκόλυνση» στους ιμπεριαλιστές επιδρομείς! Να κλείσουν τώρα οι βάσεις σε Σούδα και Άκτιο!