Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΝΤΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΡΟΚΟ στις 7 μ.μ.- ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Έπεσαν οι μάσκες των μακελάρηδων!
Η Επιτροπή Ειρήνης Κέρκυρας καταδικάζει απερίφραστα το νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διαδραματίζεται στη Λιβύη, καθώς και την ενεργή συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτόν!
Τα προσχήματα που χρησιμοποιούν για άλλη μία φορά οι ιμπεριαλιστές δε πείθουν κανέναν. Η μόνη ανάγκη που επέβαλλε την επέμβαση, είναι ο έλεγχος του πλούσιου φυσικού πλούτου αυτής της χώρας!
Τα «περί προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων» των Λίβυων εξεγερμένων ενάντια στο καθεστώς Καντάφι, που χρησιμοποιούν οι ιμπεριαλιστές, έρχονται σε άμεση αντίθεση με την πρακτική τους, όταν την ίδια ώρα....
 στηρίζουν με κάθε τρόπο –και με διεθνή παρέμβαση- το απολυταρχικό καθεστώς του Μπαχρέιν στο αιματοκύλισμα του δικού του λαού!!!
Η σπουδή να πληγούν πολιτικοί στόχοι στη Λιβύη από τους ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. αποδεικνύει ότι ούτε καν την προσχηματική απόφαση του ΟΗΕ δεν είναι διατεθειμένοι να κρατήσουν μπροστά στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους! Αλλά και η επιλεκτική υλοποίηση από τους ιμπεριαλιστές των αποφάσεων του ΟΗΕ για τη Λιβύη αλλά όχι για την Κύπρο ή την Παλαιστίνη, αποδεικνύει ότι το «Διεθνές Δίκαιο» αποκτά για τον ιμπεριαλισμό νόημα, μόνο όταν είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των οικονομικών-πολιτικών και γεω-στρατηγικών του συμφερόντων!
Αυτοί που μέχρι προχθές αποτελούσαν τον συνδαιτυμόνα του καθεστώτος Καντάφι, με πλήθος οικονομικών και στρατιωτικών συμφωνιών μαζί του, επιχειρούν σήμερα να εμφανιστούν ως «σωτήρες» του Λιβυκού λαού, υποστηρίζοντας μάλιστα τα τους ηγέτες της αντιπολίτευσης που αποτελούσαν μέχρι πρότινος βασικά στελέχη του καθεστώτος που τώρα «καταγγέλλουν»!


Η Επιτροπή Ειρήνης καταγγέλλει την πρωτοφανή συμμετοχή της Ελλάδας στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Βάσεις, λιμάνια, αεροδρόμια, μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, ραντάρ, πολεμικά πλοία και ό,τι άλλο ζητηθεί, προσφέρεται χωρίς δισταγμό και με πλήρη συγκατάθεση της ελληνικής κυβέρνησης. Για 1η φορά συμμετέχουν και μαχητικά αεροσκάφη σε πολεμική επιχείρηση εκτός των συνόρων μας. Η ευθύνη της κυβέρνησης και των ελληνικών κομμάτων που τη στηρίζουν εί-ναι μεγάλη. Δεν πείθουν κανέναν τα περί "συμβατικών υποχρεώσεων" προς τους ιμπεριαλιστικούς ορ-γανισμούς, ΝΑΤΟ - ΗΠΑ και ΕΕ, ούτε ότι δήθεν δεν συμμετέχουμε στον πόλεμο αλλά στηρίζουμε τις συμμαχικές δυνάμεις, συμμετέχοντας στην επιτήρηση, αναχαίτιση και τον έλεγχο του εναέριου χώρου.
Η μετατροπή της κεντρικής και ανατολικής Μεσογείου σε πολεμική ζώνη και μάλιστα με τη σύμπραξη της χώρας μας είναι προφανές ότι θα πλήξει άμεσα οικονομικά τη χώρα μας και τον ελληνικό λαό, θα πλήξει άμεσα τη διακίνηση του θαλάσσιου τουρισμού!
Η Επιτροπή Ειρήνης Κέρκυρας καλεί τον κερκυραϊκό λαό, τα εργατικά σωματεία και τους φορείς του νησιού να καταδικάσουν το νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Να δώσουμε μαζικά σήμερα το απόγευμα με το αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στις 7 μ.μ. στην πλατεία Σαρόκο, μία πρώτη απάντηση καταδίκης της νέας ιμπεριαλιστικής επέμβασης, απαιτώντας:


• Να σταματήσει κάθε είδους συμμετοχή της Ελλάδας στον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, κάθε είδους «διευκολύνσεων» προς τους ιμπεριαλιστές-μακελάρηδες των λαών.
• Να κλείσει έστω και τώρα, την τελευταία στιγμή, η βάση της Σούδας, του Ακτίου και όλες οι άλλες ξένες βάσεις, όπου υπάρχουν.
• Την επιστροφή όλων των στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται εκτός συνόρων, στο Αφγανιστάν, στο Κόσσοβο και σε άλλες "ειρηνευτικές αποστολές" των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ κατά των λαών».
• Την αποδέσμευση της χώρας μας από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ.