Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΝΕ ΚΚΕ:ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τις απαράδεκτες περικοπές κονδυλίων για την παιδεία έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στους μαθητές και τους γονείς τους και για μια ακόμη μια φορά διακόπτεται η μεταφορά μαθητών στα σχολεία, εξαιτίας της μη κάλυψης των εξόδων μεταφοράς τους.
Η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και οι επιταγές της ΕΕ και του μνημονίου θέλουν την εκπαίδευση να λειτουργεί με.....
 ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως επιχείρηση. Είναι μια πολιτική που κλείνει σχολεία, καταργεί το δωρεάν βιβλίο, διώχνει παιδιά από το σχολείο και εξαπλώνει την υποβάθμιση της μόρφωσης για τα παιδιά του λαού.
Ευθύνη έχει και η περιφερειακή διοίκηση της ΝΔ που συνδράμει σε αυτήν την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική, την υλοποιεί και όταν δημιουργούνται τέτοια προβλήματα ξαναθυμάται τις περικοπές της χρηματοδότησης.
Πιο συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης της ΝΔ κ. Σ. Σπύρου μαζί με την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Γκερέκου και τον Πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Κέρκυρας κ. Καραγιάννη σπέρνουν συγχύσεις και αυταπάτες ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί χωρίς ρήξη και σύγκρουσης με την εφαρμοζόμενη αντιεκπαιδευτική πολιτική. Έφτασαν στο σημείο όταν πρωτοεμφανίστηκε το πρόβλημα να ματαιώσουν συλλαλητήριο λέγοντας ότι το πρόβλημα της μεταφορά των μαθητών αντιμετωπίστηκε.
Τώρα παίζουν το μπαλάκι κυβέρνηση και περιφερειάρχης ποιος θα πάρει την απόφαση για την παράταση των συμβάσεων των λεωφορείων μέχρι το καλοκαίρι.
Ζητούμε να σταματήσει ο εμπαιγμός και τα παιγνίδια σε βάρος των μαθητών και των γονιών τους.
Απαιτούμε άμεσα να δοθούν τα χρήματα για τις μετακινήσεις από την κυβέρνηση, να υπογράφει άμεσα η παράταση μέχρι το καλοκαίρι για τα λεωφορεία.
Ουσιαστική λύση σε τέτοιου είδους προβλήματα απαιτεί ο αγώνας, μαζί με τα ταξικά εργατικά σωματεία, μαζί με το ΠΑΜΕ, για μια λαϊκή δημόσια και δωρεάν Παιδεία, χωρίς επιχειρηματική δράση μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα, που θα συγκρούεται με την πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ΕΕ για την Παιδεία, αλλά και με τις απαιτήσεις της πλουτοκρατίας για το εκπαιδευτικό σύστημα. Όλοι την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο ΣΑΡΟΚΟ στις 10 το πρωϊ.