Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

ΝΕ ΚΚΕΕ για την εκπαίδευση: Τυχαίες οι πολιτικές που εφαρμόζονται; Δε νομίζουμε!

Ο εκπαιδευτικός κόσμος της Κέρκυρας, οι μαθητές και οι εργαζόμενες οικογένειες, βιώνουν με τραγικό τρόπο τα τεράστια αδιέξοδα των κυβερνητικών πολιτικών στην παιδεία, που αμφισβητεί ακόμα και το στοιχειώσε δικαίωμα των παιδιών μας να πάνε στο σχολείο με ασφάλεια. Δυστυχώς επιβεβαιώνονται πλήρως η έγκυρη προειδοποίηση της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ στις αρχές της χρονιάς, ότι φέτος θα ήταν.......
μια σκληρή χρονιά!!!  Η κυβέρνηση οδηγεί με το κόψιμο των κονδυλίων όχι μόνο για τις μεταφορές αλλά και για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων σε πραγματικό έμφραγμα την εκπαίδευση στο νησί μας. Τα παραπάνω δένονται αριθμητικά με τις παράλληλες κινήσεις για κλείσιμο – συγχωνεύσεις σχολείων.
Κεντρικός στόχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ είναι η προσπάθεια των εδώ και πάνω από δεκαετίας αποφασισμένων κατευθύνσεων της ΕΕ, για το χτύπημα του Ενιαίου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, για τη δημιουργία του λεγόμενου αποκεντρωμένου πολυδύναμου σχολείου, με τα διαφοροποιημένα προγράμματα, με τα καλά σχολεία των παιδιών των λίγων και τα υποβαθμισμένα σχολεία των παιδιών του λαού.
Το σχολείο που για να λειτουργήσει ανταποδοτικά και στοιχειωδώς θα ζητά χρήματα από τους γονείς είτε απαυθείας είτε με ένταση της δημοτικής φορολογίας.
Η οικονομική ασφυξία για μεταφορές και τα λειτουργικά είναι το λίπασμα που ρίχνουν σήμερα κυβέρνηση - ΝΔ - ΕΕ για να προκύπτει από τη ζωή η υποτιθέμενη ανάγκη να εμπλακούν στη ζωή των σχολείων οι ιδιώτες- σπόνσορες.
Οι συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων όχι μόνο στην Κέρκυρα αλλά σε όλη την Ελλάδα ακόμη και στην Αθήνα έρχεται απλά να δημιουργήσει την απαραίτητα ποσοτική συσσώρευση του μαθητικού πληθυσμού που θα καθιστά συμφέρουσα την εμπλοκή του κάθε επιχειρηματία. Να γιατί είναι τελείως αποπροσανατολιστική η συζήτηση που ανοίγει για τις συγχωνεύσεις των ολιγοθέσιων σχολείων στην Αβάθμια Εκπαίδευση της Κέρκυρας.
Τυχαία έπλεξαν αυτή τη στιγμή για να ανοίξουν και μάλιστα στη βάση υποτίθεται παιδαγωγικών κριτιρίων αυτό το θέμα τώρα; Δεν νομίζουμε!!!