Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Δημοκρατική Αριστερά Κέρκυρας:Ο Κήπος του λαού και η αποκέντρωση

Η Δημοκρατική Αριστερά της Κέρκυρας διαφωνεί ολοκληρωτικά με την άρση της παραχώρησης στον Δήμο Κερκυραίων του ''Κήπου του Λαού'' από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Η πράξη αυτή δείχνει πόσο λίγο πιστεύει η κυβέρνηση στην πραγματική αποκέντρωση και στον “Καλλικράτη“ παρά τις......
διακηρύξεις της.
Αποκέντρωση με περιορισμό των πόρων της αυτοδιοίκησης είναι παρωδία που μάλλον αποσκοπεί να φορτωθεί μέρος της δυσαρέσκειας του λαού για τα οικονομικά μέτρα η αυτοδιοίκηση .
Κι αν ακόμα “λεφτά δεν υπάρχουν” παρά τις προεκλογικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, τουλάχιστον ας μην αφαιρούνται από την αυτοδιοίκηση ακίνητα που της είχαν έστω και άτυπα εκχωρηθεί.
Πραγματική αποκέντρωση είναι να δοθεί στην αυτοδιοίκηση η ακίνητη περιουσία του κράτους η τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος της που δεν χρειάζεται για την λειτουργία του .
Αλλιώς οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για περιφερειάρχες “μικρούς πρωθυπουργούς“ και του κ. Ραγκουση για Δημάρχους νησιών “μικρούς κυβερνήτες” είναι λόγια χωρίς περιεχόμενο, αυτά που ο λαός λέει φούσκες.
Θα στηρίξουμε τον αγώνα, όχι μόνο του Δήμου, αλλά ελπίζουμε όλων των Κερκυραίων για να αποτραπεί η άρση της παραχώρησης και ακόμα καλύτερα για να παραχωρηθεί κατά πλήρη κυριότητα.
Ίσως έφτασε η ώρα να διεκδικήσουμε να περάσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και η διαχείριση των φρουρίων μέσα από έναν “Οργανισμό φρουρίων Κέρκυρας” στον οποίο θα συμμετέχουν η αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού και θα εποπτεύεται από το Υπουργείο πολιτισμού.
Σε τελευταία ανάλυση τα φρούρια τα έχτισαν οι Βενετσιάνοι με τον ιδρώτα και την προσωπική εργασία , έστω και καταναγκαστική, των προγόνων μας και λογικό είναι να ανήκουν σε μας και όχι στο αδιάφορο για την κατάντια τους κράτος της Αθήνας.