Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΝΕ ΚΚΕ για την απεργία της 23ης Φλεβάρη

Χαιρετίζουμε τη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των αγροτών, των μικρών επαγγελματιών, των γυναικών, της νεολαίας και των μεταναστών που πραγματοποιήθηκε στις 23 Φλεβάρη. Όλοι αυτοί έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα ......
στην πλουτοκρατία, στην τρόικα, στην κυβέρνηση και στα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να σκύψουμε το κεφάλι και να υποχωρήσουμε. Όπως φάνηκε απ’ την κινητοποίηση, το ποτάμι της αντίστασης, της οργανωμένης ανυπακοής και της αντεπίθεσης μέρα με τη μέρα γιγαντώνεται και οι εργαζόμενοι είμαστε αποφασισμένοι στο πόλεμο που μας έχουν κηρύξει να απαντήσουμε με πόλεμο. Όχι μόνο για να μην πληρώσουμε εμείς τη δική τους κρίση, αλλά να παλέψουμε συνολικά για μια άλλη ανάπτυξη της χώρας που θα υπηρετεί τις ανάγκες μας και όχι την κερδοφορία των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών.
Μονόδρομος για μας δεν είναι η εξαθλίωση και η ανασφάλεια. Μονόδρομος για μας είναι το αντιπάλεμα αυτής της πολιτικής που μας θέλει σύγχρονους δούλους, υποταγμένους στα συμφέροντα των εργοδοτών, στους νόμους της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Μονόδρομος για μας είναι η οργανωμένη ταξική πάλη, η σύγκρουση, η ρήξη και η ανατροπή. Ο αγώνας για ένα δρόμο ανάπτυξης, που στο επίκεντρό του θα έχει τις σύγχρονες ανάγκες μας, όπου τα πλούτη που παράγουμε και καρπώνεται μια χούφτα καπιταλιστών θα είναι ιδιοκτησία του λαού, θα μας εξασφαλίζουν μια αξιοπρεπή ζωή, τη ζωή που αξίζει σε εμάς και τις οικογένειές μας.
Η απεργία και απεργιακή συγκέντρωση στο Σαρόκο ήταν πετυχημένη παρά τη δράση των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών που σε καμία περίπτωση δεν προετοίμασε την απεργία, αλλά έκανε ακριβώς το αντίθετο, ενώ οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έδωσαν ακόμα μεγαλύτερο βάρος στην πολύπλευρη και πολύμορφη δράση μέσα στους χώρους δουλειάς.
Πρέπει οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα. Πιο μαζικά και αποφασιστικά, όχι μόνο να εγκαταλείψουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ - Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας και Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ αλλά να αλλάξουν τους συσχετισμούς στις διοικήσεις γιατί οι ηγεσίες αυτές είναι συνυπεύθυνες για τη σημερινή κατάσταση των εργαζομένων και συνεχίζουν να παίζουν τον ίδιο ρόλο σε βάρος τους με μεγαλόστομες αγωνιστικές κορόνες στα παράθυρα των ΜΜΕ, ενώ στην πράξη υπηρετούν πιστά την πολιτική της ανταγωνιστικότητας, της ΕΕ, του ΔΝΤ που υλοποιεί η κυβέρνηση και στηρίζουν τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απεργία 23 Φλεβάρη, για την οποία ΕΚ και ΑΔΕΔΥ στη Κέρκυρα όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα για την επιτυχία της αλλά προσπάθησαν να την καπηλευτούν. Θέλοντας να κρύψουν τη γύμνια τους, επειδή οι εργαζόμενοι τους έχουν γυρίσει την πλάτη, «κόλλησαν» στην πορεία του ΠΑΜΕ. Αντί να προσπαθούν να καπηλευτούν τις αγωνίες τα προβλήματα και τους αγώνες των εργαζομένων θα πρέπει επιτέλους να δώσουν εξηγήσεις για το κατάντημά τους για την τακτική ξεπουλήματος της εργατικής τάξης που ακολουθούν χρόνια τώρα και για το πως αυτή η ισχνή μειοψηφία στο κίνημα γίνεται πλειοψηφία στα Δ.Σ.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμιά αυταπάτη για το ρόλο αυτών την ηγεσιών. Θα πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα τους ακόμη πιο αποφασιστικά να συσπειρώθούν στα ταξικά τους σωματεία και στο ΠΑΜΕ τη μόνη συνεπή ταξική συσπείρωση που και θέλει και μπορεί να συγκρουστεί με την πλουτοκρατία και όσους την υπηρετούν. Να πάρουν οι ίδιοι την υπόθεση στα χέρια τους με συσκέψεις, συνελεύσεις δυναμώνοντας πιο αποφασιστικά την οργάνωση και τη συμμετοχή.
Η οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή και αντεπίθεση είναι μονόδρομος για την απόκρουση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.
Δίνουμε το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού και καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της Κέρκυρας να συμμετέχει δυναμικά στο συλλαλητήριο των ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ- ΠΑΣΕΒΕ -ΟΓΕ- ΜΑΣ στις 10 του Μάρτη και ώρα 6:30 μ.μ στο Σαρόκο.




Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ