Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Οι πρώτες κινήσεις του Σ. Σπύρου στην Περιφέρεια

Ορισμός των 6 διευθυντών

Τη διαπιστωτική πράξη για τον ορισμό των 6 γενικών διευθυντών της περιφερειακής αυτοδιοίκησης υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, ξεκινώντας την οργανωτική προσπάθεια χωρίς καθυστερήσεις, έτσι ώστε να μην υπάρξουν προσκόμματα στη λειτουργία των υπηρεσιών.

Συνάντηση με Αποστολόπουλο
Στη συνέχεια ο κ. Σπύρου είχε συνάντηση με το διοικητή της....
 Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσο Αποστολόπουλο, ο οποίος ήρθε στην Κέρκυρα για να παραλάβει τις κρατικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.


Με τον κ. Αποστολόπουλο, είπε ο κ. Σπύρου, είχαμε εξαιρετική συνεργασία που θα συνεχιστεί και στο μέλλον, όταν και όποτε χρειαστεί.
Βάσει του Νόμου, οι υπηρεσίες της αιρετής περιφέρειας είναι διακριτές από εκείνες του Κράτους. Σεβόμαστε το Κράτος αλλά παράλληλα έχουμε και το δικαίωμα να διεκδικήσουμε από αυτό ό, τι θεωρούμε ότι μας ανήκει, δήλωσε ο περιφερειάρχης, αναφερόμενος και στις αντιδράσεις της «Επτανησιακής Αναγέννησης», αναφορικά με το αίτημα για ξεχωριστή αποκεντρωμένη διοίκηση στα Ιόνια Νησιά.

Συνεργασία για το ΕΣΠΑ

Θα χρειαστεί, πρόσθεσε, μέχρι τον Ιούνιο να υπάρξει συνεργασία για το ΕΣΠΑ, ενώ προέχει να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τα έργα τα οποία είναι ήδη ενταγμένα.
Από εμάς εξαρτάται κατά πόσο θα καταφέρουμε να ετοιμάσουμε έργα με ώριμες μελέτες και ο ρόλος του Περιφερειακού Συμβουλίου, που θα συσταθεί στις 9 Ιανουαρίου, θα είναι αποφασιστικός, κατέληξε ο κ. Σπύρου. .