Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Το Νοσοκομείο Κέρκυρας εντάσσεται στην τρίτη ζώνη

Μετά από εισήγηση της Βουλευτού Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ κας Άντζελας Γκερέκου το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας εντάσσεται στην τρίτη ζώνη ως προς το σύστημα πληρωμής των εφημεριών των νοσοκομειακών ιατρών. Την πρόταση της βουλευτού έκανε αποδεκτή ο Υπουργός Υγείας κος Ανδρέας Λοβέρδος και ο Υφυπουργός κος Μιχάλης Τιμοσίδης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε....
στο Υπουργείο Υγείας με αφορμή την ενημέρωση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κα Γκερέκου εξέθεσε στον Υπουργό τους λόγους για τους οποίους κρίνεται επιτακτική η ένταξη της Κέρκυρας στην τρίτη ζώνη. Όπως ανέφερε η κα Γκερέκου, το γεγονός ότι το νοσοκομείο βρίσκεται νησιωτική περιοχή με ότι αυτό συνεπάγεται, η κατακόρυφη αύξηση του πληθυσμού κατά τη θερινή περίοδο, δυσχεραίνουν σε μεγάλο βαθμό το έργο των ιατρών. Επιπλέον, το νοσοκομείο της Κέρκυρας καλύπτει μεγάλο φάσμα ειδικοτήτων, εφημερεύει όλο το χρόνο σε καθημερινή ενεργό εφημερία και αδυνατεί να εξασφαλίσει στους ιατρούς την ανάλογη, πέραν των 7 εφημεριών όπως ορίζει ο νόμος, αποζημίωση. Η ένταξη κατά συνέπεια του Γ.Ν. Κέρκυρας στη τρίτη ζώνη, οπότε και αυτόματα εξασφαλίζεται η καταβολή 11 εφημεριών από το Υπουργείο, θα έλυνε σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα.
Στην ίδια συνάντηση η κα Γκερέκου εισηγήθηκε, με αφορμή την δημιουργία Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, τη λειτουργική διασύνδεση των περιφερειακών νοσοκομείων με τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία. Μια τέτοια εξέλιξη, όπως τόνισε η κα Γκερέκου, θα αναχαίτιζε σε μεγάλο βαθμό το κύμα «μετανάστευσης» ασθενών προς τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία, θα αύξανε την αυτονομία του συστήματος υγείας της Κέρκυρας, ενώ θα παρήγαγε άμεσο οικονομικό όφελος για τους ασθενείς και τις οικογένειες τους.