Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Διαβάστε τι λέει Κεφαλονίτικο μπλογκ για τα της ορκωμοσίας των νέων περιφερειακών αρχών!...

ΠΗΓΗ:http://kefaloniapress.gr/
Μεθαύριο ορκίζεται ο πρώτος εκλεγμένος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Σπύρος Σπύρου, αλλά δεν θα παραλάβει ούτε κτίριο , ούτε καν γραφείο , αφού ο νυν κυβερνητικός Περιφερειάρχης κ. Γεωργαλίδης δεν προτίθεται να εγκαταλείψει το γραφείο του στην Περιφέρεια!! Και όχι μόνο αυτό! Ο κ. Γεωργαλίδης δεν εγκρίνει τα.....
έξοδα ορκομωσίας, ούτε καν τα έξοδα μετακίνησης των Περιφερειακών Συμβούλων που θα έρθουν στην Κέρκυρα να ορκιστούν.
Ο κ. Γεωργαλίδης προτείνει στον κ. Σπύρου να εγκατασταθεί στο κτίριο της Νομαρχίας Κέρκυρας , στο οποίο είναι ήδη εγκατεστημένες νέες υπηρεσίες του Καλλικράτειου Δήμου Κέρκυρας , αλλά εκτός αυτού, νομικά, τυπικά και ουσιαστικά η έδρα της Περιφέρειας είναι το συγκεκριμένο γαλάζιο κτίριο στις Αλυκές. Ανεξάρτητα αν αργότερα χρησιμοποιηθούν άλλα γραφεία, ο νέος Περιφερειάρχης πρέπει να εγκατασταθεί στη νόμιμη και επίσημη έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων!
Αλλά ,όπως αναφέραμε, οι απαγορεύσεις του κ. Γεωργαλίδη δεν σταματούν στα γραφεία. Αρνείται να εγκρίνει τα έξοδα μεταφοράς των Περιφερειακών Συμβούλων για την ορκωμοσία, αρνείται γενικά να καλύψει κάθε έξοδο για την ορκωμοσία του εκλεγμένου ΠΣ, μεταξύ των οποίων και το εθιμοτυπικό τραπέζι του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου προς τους επισήμους και άλλους προσκεκλημένους.
Τι σέστα είναι ετούτα δεν καταλαβαίνουμε. Το σίγουρο είναι ότι δεν έχουν σχέση με δημόσια λιτότητα και περιορισμό εξόδων λόγω κρίσης . Ίσως να είναι μέρος του σεναρίου για την 6μηνη παραμονή των διορισμένων Περιφερειαρχών στις θέσεις τους ως «επόπτες» των εκλεγμένων με δικαιολογία την απορρόφηση του .. ΕΣΠΑ! Ότι δεν κάνανε τόσα χρόνια θα το κάνουν σε 6 μηνες!
Εν πάσει περιπτώσει, οι τελετές ορκωμοσίας και παράδοσης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων προβλέπεται να προσφέρουν θέαμα καθώς οι εκλεγμένοι θα αξιώνουν την παράδοση της έδρας της Περιφέρειας και οι «διορισμένοι» θα αρνούνται να αφήσουν τις καρέκλες τους!
Αν δεν έχει άλλη δουλειά εκείνη την ημέρα ο Άγιος Σπυρίδωνας ,ας βάλει το χεράκι του μπας και βάλουνε μυαλό, αν πάλι δεν μπορεί, ας πεταχτεί μέχρι τσου Κορφούς, κάποιος από τους άλλους αγίους των νησιών μας.. Θα χρειαστούμε..