Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Το ΚΚΕ συμπαραστέκεται στους ναυτεργάτες

Η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών ενάντια στην άρση του Cabotage, για υπογραφή ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους, να ισχύει ή ίση αμοιβή για ίση εργασία, ανάλογα το βαθμό και την ειδικότητα με πλήρη κοινωνικοασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Οι εφοπλιστές αποθρασυνόμενοι από την....
 αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης των άλλων κομμάτων της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου, τις οδηγίες της ΕΕ, εκτός των άλλων απαιτούν την αποβολή των ναυτεργατών με συγκροτημένα δικαιώματα που σημαίνει να πεταχτούν στο δρόμο της ανεργίας 4.500 ναυτεργάτες από τους 15.000 που εργάζονται υπό ελληνική σημαία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων.
Ουσιαστικά θέλουν να μετατραπούν τα πλοία όλων των κατηγοριών σε πλωτά δουλεμπορικά γκέτο με χαμηλόμισθα ανασφάλιστα πληρώματα, με ό,τι σημαίνει αυτό για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, ενώ χτυπά στην καρδιά το δικαίωμα των νησιωτών να επικοινωνούν με την ηπειρωτική Ελλάδα, το δικαίωμα του λαού να έχει απρόσκοπτες, ασφαλείς, σύγχρονες, φτηνές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, χειμώνα - καλοκαίρι, 365 μέρες το χρόνο.
Η επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου σε βάρος των ναυτεργατών και όλων των εργαζόμενων δεν έχει ιστορικό προηγούμενο από: το νόμο του μνημονίου, τον αντιασφαλιστικό νόμο, την άρση του καμποτάζ τη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, την όξυνση της ανεργίας μέχρι την απεμπόληση των κυριαρχικών – εδαφικών δικαιωμάτων της χώρας, προσφέροντας γη και ύδωρ στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό με την αποστρατικοποίηση των 21 νησιών για τη συνεκμετάλλευση των πλουτοπαρασγωγικών πηγών του Αιγαίου.
Ταυτόχρονα κυβέρνηση, εφοπλιστές με τη βοήθεια των ΜΜΕ για να περάσουν τα αντεργατικά σχέδια τους κατασυκοφαντούν τους αγώνες των ναυτεργατών και προσπαθούν να διασπάσουν τους εργαζόμενους εμφανίζοντας τους ναυτεργάτες ως ακριβοπληρωμένους εργαζόμενους. Κανείς τους όμως δεν μιλάει ότι οι πλοιοκτήτες με τον αέρα που τους δίνει η πολιτική της «απελευθέρωσης» των ακτοπλοϊκών γραμμών και της εξυπηρέτησης της κερδοφορίας τους, πολιτική που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, έχουν εντατικοποιήσει την εργασία των ναυτεργατών, έχουν αυξήσει στο έπακρο την εκμετάλλευσή τους, έχουν υπονομεύσει την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, έχουν διαμορφώσει πανάκριβα εισιτήρια, έχουν επιβάλει συνθήκες γαλέρας στα πλοία που έχουν οδηγήσει ακόμα και στην απώλεια ζωής ναυτεργατών.
Καλούμε τους ναυτεργάτες συσπειρωμένοι στα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία να οργανώσουν την πάλη τους για την υπογραφή ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους. Να δώσουν μαζικό αγωνιστικό παρόν στους αγώνες για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων που προκαλεί η αντεργατική πολιτική, για καλύτερες συνθήκες δουλειάς και διαβίωσης στα πλοία προβάλλοντας την ανάγκη μιας άλλης οικονομίας - εξουσίας όπου η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και όχι στην ανταγωνιστικότητα και στην κερδοφορία των πλοιοκτητών. Να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ που θα γίνει στο ΣΑΡΟΚΟ στις 10 το πρωϊ.