Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Τι απάντησε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε ανάρτησή μας και τι απαντάμε εμείς.....

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ "Κ.Χ." στην απάντηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Η ανάρτηση μας έχει και πηγή. Προφανώς κανείς δεν έδωσε σημασία σε αυτό. Κατά τα άλλα φιλοξενούμε την απάντηση της ΠΙΝ για λόγους δεοντολογίας, αν και αυτή νομίζουμε ότι θα έπρεπε να απευθύνετε πρωτευόντως στην πηγή και δευτερευόντως σε εμάς.
Φυσικά και δεν θεωρούμε τον κ. Γεωργαλίδη πολιτικά ανήθικο. Αλλωστε γνωριζόμαστε. Ομως μήπως κάποιοι θα έπρεπε να δίνουν περισσότερη προσοχή σε όσα διαβάζουν και φυσικά να αντιμετωπίζουν το διαδίκτυο (και) ως μέσον ενημέρωσης;;;
ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΠΙΝ


Με αφορμή δημοσίευμα που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο στις 26 Νοεμβρίου 2010, στο δημοσιογραφικό μπλογκ Κερκυραϊκή Χώρα, με τίτλο «Πυρ ομαδόν κατά του Κ. Γεωργαλίδη από τη Νομαρχία», ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, κ. Κώστας Γεωργαλίδης, θέλει να δηλώσει τα εξής:
Στις 27/10/ 2010 υπεγράφη από τον Γενικό Γραμματέα της....
 Περιφέρειας Ιονίων Νήσων η επικαιροποίηση της χάραξης της γραμμής αιγιαλού στο Λαγανά. Στη συνέχεια εστάλη προς δημοσίευση στο ΦΕΚ. Λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που είχε προηγηθεί, το ΦΕΚ δεν δημοσίευσε την απόφαση και χρειάστηκε να σταλεί στην Κτηματική Υπηρεσία στις 24/11/2010, ώστε να επικαιροποιηθεί εκ νέου και να ξανασταλεί στο ΦΕΚ προς δημοσίευση.


Η ημερομηνία υπογραφής ουδεμία σχέση έχει με την διεξαγωγή των Αυτοδιοικητικών εκλογών και την εκλογή του νέου αιρετού Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και σε καμία περίπτωση δεν υποκρύπτει λόγους σκοπιμότητας.
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ως αυτοτελής ενιαία Διοικητική Μονάδα αποκέντρωσης της Κρατικής Διοίκησης με αρμοδιότητες σχεδιασμού, προγραμματισμού, συντονισμού και εφαρμογής των πολιτικών για την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της γεωγραφικής της περιοχής είναι απαραίτητο να λειτουργεί με συνέχεια και συνέπεια στις υπηρεσίες που προσφέρει διαφορετικά κινδυνεύει το μέλλον της στο βωμό της πολιτικής σκοπιμότητας.
Οι κατηγορίες που μου επιρρίπτουν για πολιτική ανηθικότητα δεν ευσταθούν, καθώς ανήθικη πολιτική πράξη δεν αποτελεί η απόφαση να υπογραφεί τώρα η χάραξη της γραμμής του αιγιαλού, απεναντίας δεν είναι πολιτικά έντιμο το γεγονός ότι δεν είχε υπογραφεί εδώ και χρόνια, ως όφειλαν οι προκάτοχοι μου να πράξουν.


Οι ευθύνες θα έπρεπε, λοιπόν, να αναζητηθούν σε αυτούς που εσκεμμένα δεν προχωρούσαν το έργο και έχουν την απόλυτη ευθύνη για την καθυστέρηση της επικαιροποίησης του αιγιαλού.