Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Δε φτάνουν τα 150.000 ευρώ για τους πλημμυροπαθείς λέει η ΝΟΔΕ της ΝΔ

Από την ΝΟΔΕ Κέρκυρας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν το Νομό μας.
«Η ΝΟΔΕ Κέρκυρας παρακολουθεί τα γεγονότα και τις εξελίξεις με προσοχή και υπευθυνότητα όπως πάντα πράττει για όλα τα θέματα που αφορούν τους Κερκυραίους Πολίτες.
Είμαστε ασφαλώς δίπλα στους πληγέντες συμπολίτες μας και θα...
 διεκδικήσουμε την άμεση και ουσιαστική στήριξη όλων των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πλημμύρες.
Οι δηλώσεις του Υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Γ. Μαγκριώτη σχετικά με την κατά αρχή οικονομική ενίσχυση με 100.00 € για τα νοικοκυριά και με 50.000 € για την αποκατάσταση των δικτύων είναι άκρως ανησυχητικές αφού τα ποσά αυτά δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε ελάχιστες από τις πολυάριθμες περιπτώσεις συμπολιτών μας που βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη.
Η ΝΟΔΕ Κέρκυρας θεωρεί απολύτως αναγκαία τα παρακάτω μέτρα ανακούφισης των πληγέντων:
Άμεση καταβολή εφάπαξ οικονομικής ενίσχυση σε όλα τα πληγέντα νοικοκυριά, όπως έχει συμβεί και σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν.
Λήψη μέτρων σχετικά με την παροχή πιστωτικών διευκολύνσεων (άτοκα δάνεια, δωρεάν κρατική αρωγή) για την αποκατάσταση των πληγέντων κτιρίων
Και ακόμη αναστολή είσπραξης των ληξιπρόθεσμων χρεών των επιχειρήσεων, που παράλληλα πλήττονται από την οικονομική κρίση, και ρύθμιση της καταβολής τους σε εικοσιτέσσερις μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.
Είμαστε πάντοτε δίπλα στους πολίτες τους στηρίζουμε και τους συμπαραστεκόμαστε στις δύσκολες στιγμές που περνούν. Διεκδικούμε και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το αυτονόητο, την κρατική αρωγή, στις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος μας.»