Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Τι λέει η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις

Ακολουθώντας μια καλά επεξεργασμένη τακτική η κεντρική και τοπική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αδειάζει τον έναν μετά τον άλλον τους επίσημους υποψηφίους της: πρώτα αποκαλεί τον υποψήφιο περιφερειάρχη της, κ. Μπεριάτο, πολιτικά άπειρο και τον εκθέτει στα μάτια του κόσμου. Μετά κάνει πολύ θόρυβο για τον επίσημο υποψήφιο δήμαρχο της αλλά....
 τον αδειάζει στη στελέχωση του ψηφοδελτίου με αποτέλεσμα να καταθέσει εκπρόθεσμα το ψηφοδέλτιο και να απορριφθεί από το πρωτοδικείο.
Είναι προφανές ότι ενεργώντας βάσει σχεδίου πολιτικής απαξίωσης προτιμά να στρέψει όσο κόσμο μπορεί στα ψηφοδέλτια που έχουν επιλέξει να στηρίξουν τα μεγάλα συμφέροντα στο Δήμο και την Περιφέρεια, δηλαδή στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στο Δήμο και στην Περιφέρεια αλλά και στα δήθεν ανεξάρτητα ψηφοδέλτια του κ. Αυλωνίτη και του κ. Καλούδη. Προφανώς γιατί αυτά τα ψηφοδέλτια είναι δοκιμασμένα στην εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων και πρώτα από όλα των μεγαλοξενοδόχων, των τουριστικών πρακτόρων και των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών. Για αυτό και η ένωση ξενοδόχων βάζει επίλεκτα στελέχη της στο δεύτερο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ του κ. Καλούδη και στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ του υποψήφιου Σπύρο Σπύρου.
Ο λαϊκός κόσμος που στήριξε το ΠΑΣΟΚ είναι ώρα να βγάλει τα συμπεράσματά του. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι αδίστακτη στην εξυπηρέτηση των ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων. Μεταχειρίζεται όσο κόσμο παραμένει ακόμη στο ΠΑΣΟΚ σαν πειραματόζωα στην αντιλαϊκή πολιτική της. Δεν υπολογίζει όμως τον νοικοκύρη: ο κόσμος που στήριξε και στηρίζει το ΠΑΣΟΚ μπορεί να διατηρεί αυταπάτες για την πολιτική του, μπορεί να μην έχει ακόμη υιοθετήσει την άποψη ότι υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από το ευρωμονόδρομο, όμως ούτε τρώει κουτόχορτο, ούτε σέρνεται σαν πρόβατο στη σφαγή όπως επιδιώκει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Ας προβληματιστεί ο καθένας και η καθεμία: την ίδια ώρα που το ΠΑΣΟΚ υλοποιεί την απαξίωση και υπονόμευση των «επίσημων» ψηφοδελτίων της κάνει χοντρό αντικομουνισμό. Αντί να απολογείται για τα πεπραγμένα της κεντρικής πολιτικής της και της πολιτικής των δημάρχων της, προσπαθεί να σπιλώσει το ΚΚΕ και την «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» με αντικομουνιστικά επιχειρήματα και χονδροειδή ψέματα του τύπου ότι αν εκλεγούν τα ψηφοδέλτια της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» «θα κλείσουν τα ξενοδοχεία» και «θα διώξουν τα κρουαζιερόπλοια».
Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ μπορεί να στείλει ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα καταδίκης και της αντιλαϊκής πολιτικής αλλά και των διάφορων μεθοδεύσεων της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Αυτό μπορεί να το κάνει με τη μαζική υποστήριξη και ψήφο, παρά τις όποιες διαφωνίες και επιφυλάξεις, της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στο Δήμο της Κέρκυρας καθώς και σε όλους τους δήμους των Ιόνιων Νήσων. Έτσι θα έχει ένα ισχυρό όπλο στα χέρια του για την ικανοποίηση των σύγχρονων αιτημάτων του και για την ανάσχεση της νέας αντιλαϊκής επίθεσης που ετοιμάζει η κυβέρνηση σε συντονισμό με τα επιτελεία των Βρυξελλών.