Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Επέβαλαν και επίσημα τα Τ ρ ο φ ε ί α στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Κερκυραίων- Η Λαϊκή Συσπείρωση, καταγγέλλει το γεγονός αυτό. Παράλληλα καλεί τους γονείς να μην καταβάλλουν ούτε ένα ευρώ!!!

Εργαζόμενοι της Κέρκυρας, γονείς με παιδιά στους παιδικούς σταθμούς

Σαν να μην έφτανε που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, «άδειασε» (κυριολεκτικά όπως αποδείχτηκε) παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς στους δήμους, με τον ν. 2880/2001, αντί να τους εντάξει στην ευθύνη του υπ. Παιδείας…
Σαν να μην έφτανε που η πολιτική τους, οδήγησε τους παιδικούς σταθμούς τα τελευταία 10 χρόνια σε διαρκή υποβάθμιση με την συνεχή μείωση της κρατικής χρηματοδότησης…
Σαν να μην έφτανε που η πολιτική τους, αποψίλωσε μεγάλο μέρος του μόνιμου....
παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού, επέβαλλαν εργασιακό καθεστώς πλήρους διαίρεσης των εργαζομένων. Εφάρμοσαν όλα τα είδη των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, ακόμα και την απλήρωτη και ανασφάλιστη δουλειά…
Φέτος, ακόμα περισσότερα παιδιά των ανέργων γονιών έμειναν απ’ έξω από τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς της Κέρκυρας. Έτσι προστάζουν οι «δίκαιοι» νόμοι, του (δήθεν) «κοινωνικού κράτους».
Μόλις μερικές μέρες πριν τις τοπικές εκλογές, η Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων κατακύρωσε (ως νόμιμη) και κοινοποίησε την απόφαση της δημοτικής αρχής του Δήμου Κερκυραίων για ε π ι β ο λ ή Τ ρ ο φ ε ί ω ν στους γονείς των 5 δημοτικών Παιδικών σταθμών. Και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από 1/9/2010.
Οι γονείς, το Π.Α.ΜΕ. και τα ταξικά σωματεία αντέδρασαν από κοινού δυναμικά σε προηγούμενη απόπειρα για επιβολή των φοροτροφείων (περασμένος Απρίλης), ματαιώνοντας την τότε προσπάθεια του προέδρου των Παιδ. Σταθμών Π. ΜΠΟΓΙΑΚΗ (και τώρα ξανά υποψήφιου με τους… «αυτοδιοικητικούς»(!) δημάρχους).
Όμως το γεγονός ότι επιμένουν ακόμα, λίγο πριν τις εκλογές να εμπορευματοποιήσουν με το έτσι θέλω τους Παιδικούς Σταθμούς με φοροΤροφεία, αποκαλύπτει τις διαθέσεις που έχουν και για μετά απ’ αυτές. Είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν την αντιλαϊκή πολιτική του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ».
Καλούμε τον Κερκυραϊκό λαό, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους γονείς να μαυρίσουν στις 7 του Νοέμβρη, τους γαλαζοπράσινους επίσημους και «ψευτοανεξάρτητους» υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, με την ψήφο και την στήριξη του λαού και των εργαζομένων, με τον ΜΠΑΜΠΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ και τον ΘΟΔΩΡΟ ΓΟΥΛΗ, θα καταργήσει τα ΤΡΟΦΕΙΑ σε όλους τους Παιδικούς σταθμούς. Θα απαιτήσουμε αποκλειστική χρηματοδότηση των παιδικών σταθμών από το κράτος, γιατί η Παιδεία και η Προσχολική Αγωγή είναι κοινωνικά αγαθά και όχι εμπόρευμα που θα πουλιέται από τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες.