Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Χρ. Μπούκας για τον υποψήφιο Δήμαρχο Κέρκυρας Χρύσανθο Σαρλή

Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε επίσημα την στήριξή του, ως υποψήφιου Δημάρχου Κέρκυρας, στον Χρύσανθο Σαρλή.
Στην διαδικασία αυτή της επιλογής, συμμετείχαν πολλά άξια και σημαντικά πολιτικά και κοινωνικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου της Κέρκυρας.
Τους τιμούμε όλους που με αξιοπρέπεια έλαβαν μέρος στην διαδικασία για την τελική επιλογή του κόμματός μας.
Τους καλούμε όλους σε συστράτευση στον αγώνα για την διακυβέρνηση του τόπου μας στη νέα περίοδο του σχεδίου “Καλλικράτη”
Εκτιμούμε βάσιμα ότι η επιλογή του ΠΑΣΟΚ στο πρόσωπο του Χρύσανθου Σαρλή θα τύχει της στήριξης και υποστήριξης ευρύτερων....
πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, επαγγελματιών, συνδικαλιστών, επιστημονικών φορέων, νέων, οργανώσεων ενεργών πολιτών.
Η μετάβαση της Αυτοδιοίκησης από την ισχνή διαχείριση των τοπικών θεμάτων μεταβαίνει στην δομική αλλαγή ολόκληρου του κράτους και την αυτοδιαχείριση των ζητημάτων μας.
Δεν είναι μία απλή διαχειριστική αλλαγή, αλλά ένας ουσιώδης μετασχηματισμός της κεντρικής -μέχρι τώρα- διοίκησης του κράτους μας.
Σε αυτή την μετάβαση, η Κέρκυρα έχει ανάγκη από πολιτικούς με όραμα, συγκεκριμένους στόχους, πολιτικούς ικανούς και αποτελεσματικούς, με κύρος, που θα οδηγήσουν στην Κέρκυρα στη νέα εποχή.
Ο Χρύσανθος Σαρλής είναι ένα Αυτοδιοικητικό κεφάλαιο για την Κέρκυρα που η αξία του αναγνωρίζεται από φίλους και αντιπάλους.
Ιδιαίτερα όμως από τον Κερκυραϊκό Λαό.
Ξεφεύγει από τα όρια του στενού κομματικού προσανατολισμού και διαχέεται στη βούληση όλων των Κερκυραίων πολιτών για τη νέα εποχή που θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των επαγγελματιών, των εργαζομένων, των νέων, όλων των πολιτών του τόπου μας, σε μία νέα εποχή που η Κέρκυρα έχει επιτακτική ανάγκη ανασυγκρότησης για να κατακτήσει εκ νέου την κυρίαρχη θέση που της αξίζει και δικαιούται στην οικονομία, στον πολιτισμό στο περιβάλλον.
Από την μικρή, μίζερη διοίκηση και εκπροσώπους επαίτες των Υπουργείων, έτσι όπως το μέχρι σήμερα σύστημα διοίκησης ανάγκαζε τους εκλεγμένους εκπροσώπους μας να είναι, στην αναβάθμισή της σε “Αρχόντισσα του Ιονίου” με ισχυρή πολιτική και οικονομική δύναμη και ακτινοβολία.
Αυτό είναι το όνειρο του κάθε Κερκυραίου.
Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι τον οραματικό αυτό στόχο θα τον υπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο η προσωπικότητα του Χρύσανθου Σαρλή για το καλό όλων των Κερκυραίων πολιτών.


ΜΠΟΥΚΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
Γραμματέας Ν/Ε ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας