Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Η πρώτη δήλωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηλ.Μπεριάτου

Από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηλία Μπεριάτο εστάλη η ακόλουθη γραπτή δήλωση:
Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,
Mε περίσκεψη και αίσθηση ευθύνης αποδέχθηκα την τιμητική πρόσκληση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα την πρόκληση να υπηρετήσω τα νησιά μας και την Περιφέρειά μας. Με τη στράτευσή μου αυτή επιθυμώ να συμβάλλω στην επίπονη προσπάθεια ανάπτυξης και ανάδειξης της μικρής και μεγάλης πατρίδας μας, με στόχο....
 τη συνοχή και την ευημερία της τοπικής και περιφερειακής κοινωνίας του Επτανησιακού χώρου και γενικά του Ιόνιου Αρχιπελάγους.
Υπήρξα από εκείνους, που μαζί με τον Αντώνη Τρίτση και άλλους αξιόλογους Επτανήσιους από όλα τα νησιά, συμβάλαμε από την πρώτη στιγμή στη......
 δημιουργία, οργάνωση και λειτουργία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, χωρίς τοπικισμούς αλλά με πνεύμα ομόνοιας και αλληλεγγύης. Και αυτό θα προσπαθήσω να προωθήσω και τώρα, στους σημερινούς δύσκολους και απαιτητικούς καιρούς.
Ας κοιτάξουμε κατάματα τη πολύπλοκη πραγματικότητα του σύγχρονου κόσμου με οδηγό τους προβολείς του παρελθόντος και τις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος. Για να κατακτήσουμε όμως ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας, πρέπει πρωτίστως να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις και όχι να περιμένουμε κάθε φορά τον «από μηχανής θεό» - χωρίς αυτό να σημαίνει παραίτηση από τις δίκαιες διεκδικήσεις μας. Χρειάζεται επιτέλους να υπερβούμε τις αγκυλώσεις που ακυρώνουν τη δημιουργική δράση της κοινωνίας μας.
Εύχομαι η προεκλογική περίοδος να διεξαχθεί με πολιτισμένο τρόπο, χωρίς περιττές και ανώφελες αντεγκλήσεις, αλλά με γόνιμες αντιπαραθέσεις πάνω στα οράματα, τις ιδέες, τις προτάσεις, τα προγράμματα και τα σχέδια για τον τόπο μας. Για το λόγο αυτό απευθύνω έκκληση σε όλους τους αγαπητούς συνυποψήφιους να σεβαστούν την δεοντολογία του προεκλογικού αγώνα. Έτσι κι’ αλλιώς οι περισσότεροι θα βρεθούμε ξανά στο τραπέζι του περιφερειακού συμβουλίου όπου θα πρέπει να συνεργαστούμε συνεχίζοντας τον διάλογο -με τις όποιες συμφωνίες αλλά και δημιουργικές διαφωνίες μας- γύρω από το μέλλον των νησιών μας.
Απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες της Επτανήσου και ζητώ τη στήριξη, τη συμπαράσταση και την εμπιστοσύνη τους στο δύσκολο έργο της ανασυγκρότησης του τόπου μας, με την ευκαιρία του νέου θεσμού της περιφερειακής αυτοδιοίκησης.


ΠΗΓΗ:Εφ.ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ