Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Απάντηση στον Γ. Καλούδη από το ΚΚΕ

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο κ. Καλούδης προσπαθούν με οποιοδήποτε τρόπο να φανατίσουν τον λαϊκό κόσμο που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ και τώρα νοιώθει προδομένος αφού οι προσδοκίες από το ΠΑΣΟΚ γρήγορα διαψεύστηκαν. Να τον εγκλωβίσουν ώστε να αποδειχτεί τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη του ΛΑΟΣ και τη συναίνεση της ΝΔ. Θέλουν το λαϊκό κόσμο με σκυμμένο το κεφάλι και μακριά από το ΚΚΕ που μόνιμα και σταθερά παλεύει για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών που αντιστοιχούν στις δυνατότητες της εποχής και της επιστήμης.
Αδυνατούν να απαντήσουν με πολιτικά επιχειρήματα και καταφεύγουν στις....
προσωπικές επιθέσεις και στην φτηνή συκοφαντία.
Έτσι το μέχρι χτες μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Καλούδης και επικεφαλής του συνδυασμού «Επτανησιακής αναγέννησης» για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με ανακοίνωση που εξέδωσε αντί να απαντήσει στην πολιτική κριτική ότι ο συγκεκριμένος συνδυασμός αποτελεί ανάχωμα στην ριζοσπαστικοποίηση της λαϊκής συνείδησης προχώρησε με αήθεις χαρακτηρισμούς και φτηνές συκοφαντίες στο γρ. της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ σ. Δ. Πιτσιάβα και σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.
Με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να συγκαλύψει το γεγονός ότι έχει στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, διεκδίκησε την ψήφο του Κερκυραϊκού λαού ως υποψήφιος βουλευτής στην Κέρκυρα του ΠΑΣΟΚ και ήταν στα προτεινόμενα ονόματα για τις τοπικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.
Τώρα φόρεσε τη μάσκα του ανεξάρτητου και για γίνει και πιο πιστευτός υπέβαλλέ την παραίτησή του από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ σηκώνοντας ανέξοδες κορώνες κατά του μνημονίου που δεν είναι τίποτα άλλο από την εξειδικευμένη εφαρμογή του προεκλογικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ που στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει.
Οι χυδαίες συκοφαντίες ενάντια στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ δείχνουν το μίσος του απέναντι σ΄ αυτούς που σταθερά οργανώσουν τους εργατικούς αγώνες, στηρίζουν και βρίσκονται δίπλα σ΄ όλους εκείνους τους εργαζόμενους που διεκδικούν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και τα δικαιώματά τους. Άλλωστε η επιχειρηματολογία του είναι πιστό αντίγραφο των επιχειρημάτων που χρησιμοποιούν όλοι εκείνοι που λυμαίνονται τον Τουρισμό στην Κέρκυρα (μεγαλοξενοδόχοι, μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες). Το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Καλούδης θέλουν τους εργάτες με σκυμμένο το κεφάλι να δουλεύουν χωρίς σταθερό ωράριο, απλήρωτοι, χωρίς συγκροτημένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα ως σύγχρονοι δούλοι του 21 αιώνα και όχι το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ
Το ΠΑΣΟΚ που συνεχίζοντας το καταστρεπτικό έργο της ΝΔ πούλησε το ΚΑΖΙΝΟ της Κέρκυρας και έστειλε στο δρόμο τους εργαζόμενους. Το ΠΑΣΟΚ έστειλε στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους στα stage, δεν δίνει χρηματοδοτήσεις στους δήμους και μένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι, επεκτείνει την μερική απασχόληση και στηρίχει την ανταγωνιστικότητα και βοηθάει το κεφάλαιο με την κατάργηση του Καμποτάζ και την μεταφορά επιχειρήσεων σ΄ άλλες χώρες.
Όσο για τις φτηνές συκοφαντίες ότι ο γρ. της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ είναι διορισμένος από το ΠΑΣΟΚ και δεν πηγαίνει στη δουλειά του ενώ πληρώνεται του απαντάμε ότι όχι μόνο δεν τον διόρισε το ΠΑΣΟΚ αντίθετα τον απέρριψε κατά τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που συμμετείχε σύμφωνα με την 25.11.1995 προκήρυξη (ΦΕΚ 1/7.11.1995 τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) και χρειάστηκε δικαστικός αγώνας για να δικαιωθεί τελικά και να προσληφθεί με βάση την υπ΄αριθμ. 748/98 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών. Από το 2008 σύμφωνα με το νόμο που υπάρχει και δίνει τη δυνατότητα σε όλα τα κόμματα να αποσπούν δημόσιους υπαλλήλους έχει αποσπαστεί και βρίσκεται στη διάθεση του Κόμματος.
Καλούμε τα εργατικά λαϊκά στρώματα να απομονώσουν τους υποστηρικτές της αντιλαϊκής πολιτικής, τους ψεύτες και συκοφάντες. Με την ψήφο τους στις εκλογές του ΝΟΕΜΒΡΗ να καταδικάσει όλους εκείνους που την επόμενη των εκλογών θα μεταγγίσουν την ψήφο του στο βαρέλι της ανοχής στην κυβερνητική πολιτική. Να ενισχύσουν αποφασιστικά τους συνδυασμούς της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» που στηρίζει το ΚΚΕ ώστε η ψήφος να πιάσει πραγματικά τόπο για τα λαϊκά συμφέροντα.
Κέρκυρα 16/09/2010
Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ