Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Συμβασιοποιήθηκε η ανακατασκευή του κτηρίου της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών

Τη σύμβαση ενός σημαντικού έργου πολιτιστικής υποδομής για την ύπαιθρο της Κέρκυρας υπέγραψε σήμερα ο Νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος με την ανάδοχο κοινοπραξία παρουσία και του Αντινομάρχη Κώστα Λέσση.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για το κτήριο της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών, το πρώτο έργο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) που συμβασιοποιείται και του οποίου η εκτέλεση θα αρχίσει από την ερχόμενη εβδομάδα.
Πρόκειται για ένα έργο ανακατασκευής ολόκληρου του κτηρίου της Φιλαρμονικής....
Κυνοπιαστών το οποίο αποτελεί αίτημα πολλών χρόνων και υλοποιείται τελικά μετά από κοπιώδεις προσπάθειες και υπέρβαση πολλών εμποδίων.
Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος εξέφρασε τόσο την ιδιαίτερη ευχαρίστησή του για την σημερινή υπογραφή της σύμβασης όσο και την συγκίνησή του καθώς η έναρξη υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου συμπίπτει με το τελευταίο διάστημα της θητείας του στη Νομαρχία καθώς αναφέρεται στον τόπο της ιδιαίτερης καταγωγής και κατοικίας του.
Το έργο αφορά την καθαίρεση του παλαιού κτιρίου της Φιλαρμονικής και την κατασκευή νέου διώροφου κτιρίου με συνολικό εμβαδόν περίπου 360 τ.μ. Στο νέο κτήριο θα περιλαμβάνονται όλες οι απαραίτητες εγκαταστάσεις για τη λειτουργία της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών, αίθουσα εκδηλώσεων, αίθουσες διδασκαλίας, βοηθητικοί χώροι κ.λ.π. ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα προβλέπεται η ολοκλήρωσή του σε ένα χρόνο.
Την ιδιαίτερη ευχαρίστησή του για την σημερινή υπογραφή της σύμβασης εξέφρασε και ο αντινομάρχης Κ. Λέσσης επισημαίνοντας ότι με τη λήξη της θητείας της παρούσας νομαρχιακής αρχής καθημερινά συμβασιοποιούνται έργα υποδομών σε όλο το νομό.
Επεσήμανε τέλος ότι θα ακολουθήσουν δύο ακόμη ανάλογα έργα πολιτιστικής υποδομής, αυτό της Φιλαρμονικής Άνω Κορακιάνας και της Φιλαρμονικής Γαστουρίου, οι συμβάσεις των οποίων πρόκειται να υπογραφούν μέσα στις επόμενες ημέρες.
Την ικανοποίησή του εξέφρασε ακόμη, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών Αντώνης Πουλημένος, που ευχαρίστησε το Νομάρχη για τη μεγάλη συμβολή του στην επιτυχή έκβαση αυτής της προσπάθειας.