Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Βρωμάει η Κέρκυρα λέει η ΟΕΒΕ Κέρκυρας

Το Δ.Σ. της Ο.Ε.Β.Ε. Κέρκυρας εκφράζει την δυσφορία του και διαμαρτύρεται έντονα για την βρώμικη και γεμάτη σκουπίδια Κέρκυρα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου και μάλιστα για ακόμα μια χρονιά.
Δεν χωράει στον ανθρώπινο νου αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Κέρκυρα. Είναι...
20 Ιουλίου με χιλιάδες επισκέπτες, ήρωες πραγματικοί, με επαγγελματίες που διαλυμένοι από την οικονομική κρίση, περίμεναν πως και πως αυτές τις μέρες του Ιουλίου και του Αυγούστου κάτι να κάνουν μήπως και περισώσουν τις επιχειρήσεις τους, τους εργαζομένους τους, τις οικογένειες τους, την λαβωμένη αξιοπρέπεια τους.
Γίναμε για άλλη μια φορά ρεζίλι, ρεζίλι πραγματικό στους τουρίστες που τους καλούμε από τις χλιδάτες εκθέσεις του Λονδίνου και του Βερολίνου και τώρα που δεν πιστεύουν στα μάτια τους και στη μύτη τους ότι στο κατά τα άλλα «Μονακό» της Ελλάδας κάνουν το μπάνιο τους δίπλα στα στοιβαγμένα σκουπίδια που αποσυντίθενται στους 50 βαθμούς του κερκυραϊκού ήλιου.
Γίναμε ρεζίλι στους έλληνες επισκέπτες πους τους ζητάμε να έρθουν στην Κέρκυρα αξιοποιώντας την Εγνατία. Γίναμε ρεντίκολο γιατί δυστυχώς παρακολουθούν και τα τοπικά ΜΜΕ που μεταδίδουν εικόνες από τους κάδους, από το Τεμπλόνι και όλες αυτές τις τραγικές φιγούρες των αυτοδιοικητικών παραγόντων, που από όταν ψηφίστηκε ο Καλλικράτης έχουν χάσει τον ύπνο τους από την ανησυχία μην απολέσουν τις βαρονίες τους παράτησαν τον ρόλο τους και αγωνίζονται σκληρά καθημερινά για να παραμείνουν μέσα στο παιγνίδι γράφοντας στα παλιά τους παπούτσια τις αγωνίες και τις ανάγκες των Κερκυραίων πολιτών.
Στα βραδινά παράθυρα των κερκυραϊκών καναλιών ενώ μεταδίδονται εικόνες ντροπής από τους όγκους των σκουπιδιών ανά την Κέρκυρα, απίστευτοι τύποι μιλούν σήμερα για ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων! Περιφερειακό σχεδιασμό, ή για νέο περιφερειακό σχεδιασμό, για την μελέτη οχλουσών χρήσεων που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, για την ανάγκη έργων.
Ο Νομάρχης κατηγορεί τους δημάρχους, οι δήμαρχοι κατηγορούν το Νομάρχη, κάτοικοι του Τεμπλονίου προτάσσουν τα στήθη τους και επιτρέπουν να πέσουν στην χωματερή μόνο σκουπίδια του Δήμου Κερκυραίων!
Ο Δήμαρχος Κερκυραίων έστω και την τελευταία στιγμή έκανε το «καθήκον» του και διασφάλισε την πόλη. Οι υπόλοιποι δήμαρχοι, αλήθεια τι σχεδιάζουν; Σήμερα ο σύνδεσμος καθαριότητας είναι ακέφαλος μετά την παραίτηση Μικάλεφ. Μήπως θα έπρεπε επιτέλους να σκεφτούν σοβαρά τι θα κάνει η τοπική αυτοδιοίκηση για τα σκουπίδια που μας πνίγουν;


Διαμαρτυρόμαστε έντονα και δεν ζητάμε ευθύνες από κανένα αυτοδιοικητικό παράγοντα αφού έτσι και αλλιώς δεν υπάρχει η ανάλογη αίσθηση ευθύνης για να τις αναλάβει.
Ζητάμε όμως από τους Κερκυραίους επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμπορους και τους εργαζόμενους μας να αναλάβουν αυτοί τις ευθύνες τους απέναντι στον εαυτό τους και τις οικογένειες τους. Φτάνει πια η κοροϊδία, πρέπει η Κέρκυρα να αλλάξει σελίδα αν θέλουμε να ζήσουμε σε ένα αξιοπρεπές μέλλον, στο χέρι μας είναι.