Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Τι λέει η ΔΥΠΑ για τη φωτιά στο Τεμπλόνι

Ο τοξικός καπνός από τη φωτιά στη χωματερή Τεμπλονίου, ανέδειξε για μια ακόμη φορά την ανικανότητα όσων επί χρόνια βρίσκονται στο τιμόνι της Κέρκυρας και την έχουν οδηγήσει κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού.
Όμως τι κριτική να κάνει κανείς σʼ έναν σύνδεσμο καθαριότητας, που επί τόσα χρόνια δεν κατόρθωσε να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, αλλά ούτε...
καν μπόρεσε να λειτουργήσει με στοιχειώδη ασφάλεια τον κατʼ ευφημισμό ΧΥΤΑ.


Η έκλυση διοξινών, που ασφαλώς έγινε στο περιβάλλον και η βέβαιη μεταφορά τους στην τροφική αλυσίδα, είναι αναμφισβήτητα έγκλημα διαρκείας και υπεύθυνοι είναι αυτοί που αδιαφόρησαν για την μη ύπαρξη επί τόπου ικανών μέσων πυροπροστασίας.


Είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει στο χώρο αποθηκευμένη ποσότητα νερού η οποία θα βοηθούσε στο αρχικό στάδιο που είναι και το πλέον κρίσιμο. Ειδικότερα όταν είναι σε όλους γνωστός ο υπαρκτός κίνδυνος αυτανάφλεξης και πρόκλησης πυρκαγιάς που υπάρχει σε τέτοιους είδους χώρους.


Ποιος μπορεί να κατηγορήσει τώρα τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής για τις όποιες κινητοποιήσεις κάνουν;


Το πρόβλημα όμως στην Ελλάδα είναι ότι ποτέ κανένας πολιτικός δεν πλήρωσε για τα λάθη και τις παραλείψεις του. Διότι αν γνώριζαν ότι θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου για τις παραλείψεις τους, ασφαλώς πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά στον τόπο μας.


Κέρκυρα 15-7-2010