Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Ελληνική παραλία στον Τάμεση

Με επιτυχία οργανώθηκε από τον ΕΟΤ Λονδίνου με συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νησιών η εκδήλωση “ Greek beach by the Thames” που πραγματοποιήθηκε από 18-27 Ιουνίου 2010 στην Coin Street δίπλα στον ποταμό Τάμεση του Λονδίνου.
Σε ένα χώρο 1.100 τ.μ. ειδικά διαμορφωμένο ώστε να θυμίζει παραλία, ο οποίος είχε στρωθεί με πέντε τόνους άμμου, οι επισκέπτες μπορούσαν να ζήσουν στιγμές χαλάρωσης και να «μεταφερθούν» σε μια «ελληνική παραλία».
Beach bar, ξαπλώστρες, ομπρέλες συνέθεταν το σκηνικό υπό τον ήχο ελληνικής μουσικής, ενώ οι χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία...
να δοκιμάσουν παραδοσιακά εδέσματα, να ακούσουν ζωντανή επτανησιακή καντάδα αλλά και να χορέψουν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.
Η Κυριακή 27/06 ήταν αφιερωμένη στο Ιόνιο. Πραγματοποιήθηκαν μουσικές εκδηλώσεις με καντάδες των νησιών του Ιονίου, επτανησιακά χορευτικά και γευσιγνωσία Ιονίου με παραδοσιακές συνταγές των νησιών.
Τα διεθνή ΜΜΕ (BBC,CNN,MTV,Ιαπωνικά , Κινέζικα ΜΜΕ κλπ) και όλος ο Αγγλικός τύπος πρόβαλαν την εκδήλωση εξαίροντας τη χρησιμότητα της σε μια εποχή που η παγκόσμια οικονομική κρίση δημιουργεί την ανάγκη δημιουργίας πλήθους μηνυμάτων και εκδηλώσεων προς τους επίδοξους τουρίστες με σκοπό να διαλέξουν τον προορισμό των διακοπών τους.
Περισσότερα από 9000 newsletters εστάλησαν σε κατοίκους της coin street διαφημίζοντας το Ιόνιο .