Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Η ΕΝΑΚ για την παρουσία του τουρικού στόλου στο Ιόνιο

Ανησυχία και έντονα ερωτηματικά προκαλεί, η όλο και πιο συχνή, παρουσία του Τουρκικού πολεμικού ναυτικού στο Ιόνιο και στις Αλβανικές ακτές. Αυτή την φορά το Τουρκικό ναυτικό πραγματοποιεί άσκηση ογδόντα χιλιόμετρα δυτικά της Κεφαλονιάς ενώ αναμένεται στον Τουρκικό στολίσκο να προστεθεί και το Τουρκικό υποβρύχιο «Inonu».
Όπως έχει γίνει γνωστό τα Τουρκικά πολεμικά πλοία φιλοξενούνται σε Αλβανικές ναυτικές βάσεις,...
μετά από ειδική άδεια που παραχώρησε το Αλβανικό κοινοβούλιο.
Είναι φανερό ότι, οι δραστηριότητες αυτές της Τουρκίας είναι ενταγμένες στην νέα στρατηγική που ακολουθεί η χώρα αυτή στον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Επίσης υπενθυμίζουμε τις αναφορές που συχνά – πυκνά αναπαράγονται από τα μεγάλα ΜΜΕ και αφορούν την ύπαρξη πλούσιων πετρελαϊκών κοιτασμάτων στην θαλάσσια περιοχή Δυτικά της Κέρκυρας – Ιονίου πελάγους.
Η ΕΝΑΚ πιστεύει και επισημαίνει, ότι, τώρα στο κατώφλι του 21ου αιώνα, νέα δεδομένα και νέες σύνθετες καταστάσεις διαμορφώνονται μπροστά μας. Κάπου εδώ αρχίζουν να τελειώνουν και οι προσφιλείς σε ποικίλου κύκλους της Κέρκυρας, θεωρίες και φιλολογίες του είδους «Εμείς είμαστε Ευρώπη, είμαστε ασφαλείς και μακριά από τα γεγονότα και τα προβλήματα που αυτά δημιουργούν».