Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Προβολή ντοκιμαντέρ από την Contra Rossa

Η προβολή του ντοκιμαντέρ για την Αργεντινή του Δ.Ν.Τ., η οποία είχε αναβληθεί λόγω κακοκαιρίας,
θα πραγματοποιηθεί αυτή τη Πέμπτη 27-5 στις 10 μ.μ. στη Πάνω Πλατεία.
Η Contra Rossa σας προσκαλεί στην προβολή του ντοκιμαντέρ:
ΔΝΤ και εργατικές αντιστάσεις στην Αργεντινή,Η Κατάληψη (The Take)

Πέμπτη, 27-5 στις 10 μ.μ.
Πάνω Πλατεία


Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ:

Η Κατάληψη (The Take)
Το 2001 σε μια Αργεντινή στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης με εκατοντάδες κλειστά εργοστάσια λόγω χρεοκοπίας και χιλιάδες άνεργους, 30 απολυμένοι εργάτες στα προάστια του Buenos Aires αποφασίζουν να αντιδράσουν καταλαμβάνοντας το κλειστό εργοστάσιο της περιοχής τους. Πρόκειται για το εργοστάσιο Forja και την απαρχή ενός νέου εργατικού κινήματος.
Αυτό που θα καταφέρουν είναι η επαναλειτουργία των μηχανών και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στα ερείπια ενός αποτυχημένου και χρεοκοπημένου οικονομικού συστήματος. Έτσι μια απλή πράξη –η κατάληψη– αποκτά ένα δυνατό συμβολισμό.
«Οπλισμένοι» μόνο με σφενδόνες και μια δυνατή πίστη στην άμεση δημοκρατία, οι εργάτες αγωνίζονται εναντίον ενός ολόκληρου συστήματος που αντιμετωπίζει τα εργοστάσια μόνο σαν παλιοσίδερα για πούλημα. Οι ίδιοι οι πρωτεργάτες του κινήματος, γνωρίζουν πολύ καλά ότι η επιτυχία τους είναι επισφαλής... Όπως σε κάθε άλλη κατάληψη, δέχονται σκληρή επίθεση από παντού: δικαστές, πολιτικούς, αστυνομικούς, οι οποίοι προσπαθουν με βίαιο τρόπο να το καταστείλουν.


η συνέχεια επί της οθόνης την Πέμπτη 27 του μηνός στην πάνω πλατεία και ώρα 10 μ.μ