Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Τι απαντά το ΚΚΕ στον Χρυσόστομο Μπούκα

Η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ αντί να απολογείται στους ελαιοπαραγωγούς της Κέρκυρας για:
• το παράνομο χαράτσι που πρέπει να καταβάλουν για μια ακόμη φορά ώστε να ενεργοποιήσουν τα δικαιώματά τους
• το κόψιμο της επιδότησης σε όσους παίρνουν κάτω από 200€
• για το κόψιμο των επιδοτήσεων που ετοιμάζεται για αρκετούς ελαιοπαραγωγούς της Κέρκυρας μέσα από τον...έχει το θράσος να απευθυνθεί κάλεσμα κοινής δράσης στο κομμουνιστή βουλευτή και στο ΚΚΕ που πριν λίγο τους είχε κατηγορήσει ότι «τρομοκρατούν τον κόσμο, ακολουθώντας πολιτική του αμερικάνικου κόνδορα με στόχο κομματικά οφέλη και όχι τα πραγματικά συμφέροντα των αγροτών» καθώς επίσης ότι «Οι κραυγές του ΚΚΕ και των εκπροσώπων του, μόνο ένα βέβαιο αποτέλεσμα έχουν: να χαθούν οριστικά οι επιδοτήσεις των παραγωγών».
 αυθαίρετο διαχωρισμό σε κατά κύριο και μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες
Βλέποντας την οργή και την αγανάκτηση που επικρατεί στους ελαιοπαραγωγούς της Κέρκυρας από την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που συνδιαμόρφωσαν και υλοποιούν εναλλάξ οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ η οποία ξεκληρίζει τους φτωχούς και μικρούς αγρότες, εξανεμίζει το αγροτικό εισόδημα επιβάλλοντας ξεφτιλιστικές τιμές στο λάδι, επιχειρεί τώρα να κάνει ψευτοαντιπολίτευση καταγγέλλοντας αποκλειστικά την Υπ. Γεωργίας. Την ίδια υπουργό Γεωργίας που πριν λίγο καιρό (9 Φλεβάρη) στήριζε με δελτίο τύπου η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ την απόφαση της για την εντατικοποίηση της διαδικασίας ψηφιοποίησης. Ψηφιοποίηση που έκανε η ΕΑΣ Αγρινίου.
Καλούμε τους αγρότες του νησιού να μην παρασυρθούν από την ψευτοαντιπολίτευση της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ. Να δείξουν εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ που μαζί με τον κομμουνιστή βουλευτή και με σημαία τα συμφέροντα των φτωχών και μικρών ελαιοπαραγωγών της Κέρκυρας διεκδικεί με όλες τις δυνάμεις:
• Να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί από την απαράδεκτη απόφαση της ΠΑΣΕΓΕΣ που έχει την κυβερνητική κάλυψη και οι να μην χάσουν τις επιδοτήσεις
• Οι δικαιούχοι να μην πληρώσουν κανένα χαράτσι είτε είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες είτε όχι αφού δικαιούνται ολόκληρη την επιδότηση χωρίς παρακρατήσεις.






Κέρκυρα 13/5/2010
Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ