Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Σε δοκιμαστική λειτουργία από τη Νομαρχία ασύρματο δωρεάν (Wi-Fi) INTERNET στην πόλη

Σε δοκιμαστική λειτουργία βρίσκεται ήδη το δίκτυο ασύρματου δωρεάν internet (wi-fi) που έχει ήδη εγκαταστήσει η Νομαρχία στην πόλη της Κέρκυρας.
Πρόκειται για έργο που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» του Γ΄ Κ.Π.Σ., με προϋπολογισμό 350.000 ευρώ.
Τα 16 σημεία ασύρματης πρόσβασης έχουν τοποθετηθεί σε περιοχές μεγάλης συνάθροισης και κίνησης κοινού και η καταγραφόμενη ήδη χρήση είναι εντυπωσιακή.
Μέσα στο πρώτο δοκιμαστικό τριήμερο καταγράφηκαν....
 1184 συνδέσεις χρηστών ενώ οι προοπτικές μετά την επίσημη παρουσίαση του ευρυζωνικού δικτύου παροχής ασύρματης πρόσβασης μέσω Wi – Fi Hot Spots, τα μεγέθη θα εκτιναχθούν στα ύψη.
Χρήστες είναι εν δυνάμει όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού, ιδιαίτερα όμως προνομιακή σχέση έχουν οι νέοι (μαθητές, φοιτητές κλπ), ενώ το δωρεάν internet συνιστά ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τον τόπο μας ως τουριστικό προορισμό.
Η επίσημη παρουσίαση όλων των δυνατοτήτων του συστήματος θα γίνει την Δευτέρα 10 Μαΐου, στις 8 το απόγευμα, μπροστά στη Νομαρχία, όπου θα κληρωθούν και 5 φορητοί υπολογιστές.
Στην εκδήλωση αυτή θα γίνει και διαγωνισμός graffiti, προκειμένου να επιλέξουν οι χρήστες το καλύτερο για λογότυπο του ιστότοπου του ασύρματου δικτύου της Νομαρχίας Κέρκυρας.