Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Εργα οδοποιίας στην Κέρκυρα... στον καιρό της κρίσης....

Τα εκτελούμενα έργα οδοποιίας στην περιοχή Λυσιπιό – Λάκωνες – Κρήνη – Μακράδες Δήμου Παλαιοκαστριτών είχε την ευκαιρία να δει από κοντά σήμερα ο Νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντινομάρχη Κώστα Λέσση, παρουσία του Δημάρχου Παλαιοκαστριτών Κώστα Χαλικιά.
Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 300.000 ευρώ από ίδιους πόρους της...
Νομαρχίας, που περιλαμβάνει διαπλατύνσεις, κατασκευή τοιχείων, κρασπεδόρειθρων, έργων απορροής των ομβρίων και τμηματικές ασφαλτοστρώσεις.
Η σχετική εργολαβία πλησιάζει προς την ολοκλήρωσή της και έχει βελτιώσει σημαντικά τη βατότητα και τις συνθήκες ασφάλειας στο συγκεκριμένο δρόμο που, πέρα από την εξυπηρέτηση των ντόπιων κατοίκων, είναι μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες τουριστικές διαδρομές.


Άλλα έργα οδοποιίας της Νομαρχίας


• Μέσα στις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει νέα εργολαβία, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, για την αντίστοιχη βελτίωση του δρόμου Αρκαδάδες – Αγρός στο Δήμο Αγίου Γεωργίου.


• Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του δρόμου Μπούκαρη – Πετριττή που είχε κοπεί από κατολισθήσεις τον περασμένο χειμώνα.


• Στην τελική φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται το έργο βελτίωσης του επαρχιακού δρόμου Κάτω Γαρούνα – Παυλιάνα.


• Ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες μέρες η διάνοιξη των πλέον επικίνδυνων στροφών στο δρόμο Αχαράβη – Επίσκεψη στην περιοχή Αγίου Παντελέημονα Δήμου Θιναλίων με κατασκευή μεγάλου μήκους τοιχείων αντιστήριξης με παράλληλη διαπλάτυνση του οδοστρώματος. Τέλος,


• Προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό τα έργα διαπλάτυνσης και κατασκευής πεζοδρομίων στον κεντρικό δρόμο (τμήμα επαρχιακής οδού) του τουριστικού οικισμού της Ρόδας.