Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Συνεδρίασε η διευρυμένη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ με την παρουσία των Δημάρχων

Eυρεία συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής στη διευρυμένη της σύνθεση παρουσία και των Δημάρχων του Νομού που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ με αποκλειστικό θέμα συζήτησης το σχέδιο “Καλλικράτης” όπως παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο από τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.
Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκαν...
 όλοι οι Γραμματείς των Τοπικών Οργανώσεων του κινήματος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού μας, οι παριστάμενοι Δήμαρχοι, καθώς και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πρόταση χωροταξίας και γεωγραφικής κατανομής των νέων Δήμων όπως προτείνει το νομοσχέδιο που κατατίθεται για κοινωνικό διάλογο, δεδομένου ότι το θεσμικό πλαίσιο της μεταρρύθμισης θεωρήθηκε ότι είναι εξαιρετικά θετικό και προς τη σωστή κατεύθυνση, παρά το γεγονός ότι είναι δυνατόν να υπάρξουν βελτιώσεις σε σημεία του.
Η πρόταση του σχεδίου για ένα Δήμο στο νησί της Κέρκυρας συζητήθηκε ιδιαίτερα, ενώ κοινή συνισταμένη της πλειοψηφίας των τοποθετήσεων ήταν ότι μια τέτοια προοπτική είναι εξαιρετικά δύσκολο να λειτουργήσει στην Κέρκυρας για λόγους εξυπηρέτησης των πολιτών, αναπτυξιακούς, γεωγραφικούς και κοινωνικής συνοχής.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή διατηρεί τη θέση της για τη δημιουργία τριών Δήμων στο νησί της Κέρκυρας, ο Δήμος Παξέων ως έχει και προτείνεται από το νομοσχέδιο
και κάθε νησί και Δήμος στα διαπόντια νησιά, εκτός αν οι κάτοικοί τους για τα δικά τους συμφέροντα αποφασίσουν για έναν Δήμο Διαποντίων Νήσων,
Την απόφαση αυτή που έλαβε εκ νέου η Νομαρχιακή Επιτροπή στην διευρυμένη της σύνθεση, θα φέρει σε ανοικτή Νομαρχιακή Συνέλευση που θα οργανώσει την προσεχή εβδομάδα.
Παράλληλα, η Νομαρχιακή Επιτροπή με τον Γραμματέα της θα συντονίσει τις ενέργειές της με τους Γραμματείς των Ν.Ε. Λέσβου και Ρόδου όπου επίσης η πρόταση του “Καλλικράτη” προβλέπει ένα Δήμο, ώστε με πολιτική επιχειρηματολογία, με ευρύτερη συμμαχία και σε ενιαίο μέτωπο με την κοινωνία να μεταφέρουν στο Υπουργείο Εσωτερικών τις θέσεις τους για περισσότερους του ένα Δήμους στα νησιά τους.


ΜΠΟΥΚΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ