Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Παρουσίαση βιβλίου την επόμενη Παρασκευή

Το Βιβλιοπωλείο "Κίνητρο"  παρουσιάζει στην Κέρκυρα τη συγγραφέα Δήμητρα Καπελούζου - Βασιλάκη και το βιβλίο της "Στο καλύβι του Αριά".
Το βιβλίο κυκλοφορεί εδώ και πολύ καιρό, έχει διαβαστεί και αγαπηθεί από το κερκυραϊκό κοινό. Ως εκ τούτου, σκοπός μας είναι να τιμήσουμε τη συγγραφέα και να δώσουμε στο κοινό την ευκαιρία να τη γνωρίσει προσωπικά, αλλά και να συζητήσει για το έργο της.
Το "Στο καλύβι του Αριά" βρίσκεται ήδη στην τέταρτη ελληνική έκδοση, ενώ έχει μεταφραστεί στα...
 αγγλικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της Νίτσας Πουλιάση, από την περιοχή του Όρους, που στις αρχές του 20ου αιώνα πάλεψε σκληρά σε συνθήκες απίστευτης πενίας, αγωνίστηκε με θάρρος απέναντι στους κοινωνικούς αποκλεισμούς και τα στερεότυπα της εποχής, έχοντας ένα όνειρο: να γίνει δασκάλα και να ξεφύγει από τους στενούς ορίζοντες και την προδιαγεγραμμένη πορεία της χωρικής.
Την ιστορία αυτή μεταφέρει η κόρη της, Δήμητρα Καπελούζου – Βασιλάκη με ξεχωριστή ευαισθησία και δύναμη γραφής. Το μυθιστόρημα παρουσιάζει μία στιβαρή δομή ανάπτυξης της υπόθεσης με κλιμακούμενη ένταση, και παρεκβάσεις «ημερολογιακής» υφής που, αν και δεν εντάσσονται άμεσα στην υπόθεση, προσθέτουν αδρές και άκρως ενδιαφέρουσες πινελιές στον πίνακα της υπαίθρου Κέρκυρας που με τόση λεπτομέρεια έχει φιλοτεχνήσει η συγγραφέας.
Η παρουσίαση θα πλαισιωθεί από προβολή φωτογραφιών από την Κέρκυρα της εποχής που αναφέρεται το βιβλίο, καθώς και από κερκυραϊκή μουσική.