Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Χαστούκι στους εκπαιδευτικούς από το Υπουργείο Παιδείας- Θα πεινάσει κόσμος φέτος λόγω αδιοριστίας- Πότε θα τελειώσουν τα πειράματα στην πλάτη τους; Κάθε δέκα χρόνια αλλάζουν οι νόμοι

Δεκαεπτά χιλιάδες λιγότερες προσλήψεις ωρομισθίων και αναπληρωτών σε σχέση μεπέρσι θα κάνει το υπ. Παιδείας για την επομενη σχολική χρονιά ανακοίνωσε η υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου ,ενώ όπως είπε "υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών οι οποίοι δεν εξαντλούν αυτό το ωράριο ιδιαίτερα στην τεχνική εκπαίδευση όπου έχουμε ένα 20% υπεραρίθμων οι οποίοι δεν έχουν καθόλου ωράριο"
Ειδικότερα η υπ. Παιδείας μιλώντας στον ΦΛΑΣ για τις προσλήψεις είπε τα εξής:
Η πρώτη νομοθετική ρύθμιση είναι η επανάσταση του αυτονόητου. Όμως οι αλλαγές...
αυτές που πρέπει να έρθουν φέτος στην τάξη, γιατί θέλω να σας πω ότι φέτος θα πάμε το Σεπτέμβρη με 17 χιλιάδες λιγότερες προσλήψεις ωρομισθίων και αναπληρωτών απ’ ότι τις άλλες χρονιές και οι τάξεις θα πρέπει να λειτουργήσουν. Το στοίχημα είναι μεγάλο και σημαίνει ότι θα πρέπει να διαχειριστούμε σωστά το ανθρώπινο δυναμικό. Δηλαδή να εξαντληθεί το ωράριο, να μπορούν να υπάρξουν υπερωρίες, να μην υπάρχουν υπεράριθμοι, οι αποσπασμένοι να γυρίσουν στις τάξεις τους, να μπορούν να κάνουν δύο αναθέσεις έργου οι εκπαιδευτικοί, δηλαδή να μπορούν να διδάξουν και άλλα μαθήματα εκτός από τη στενή ειδικότητά τους, να μεταφέρουμε εκπαιδευτικούς όπου χρειάζεται από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια, δηλαδή μία καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας να μπορεί να διδάξει στο ολοήμερο όπου κάνει αγγλικά το απόγευμα και όχι να πάρουμε και ωρομίσθιο και να έχουμε και εκπαιδευτικό που δε συμπληρώνει τις ώρες του.






Για το ωράριο των εκπαιδευτικών η κ. Διαμαντοπούλου είπε:


Εξάντληση του ωραρίου. Κανένας εκπαιδευτικός δεν μπορεί να μην εξαντλεί το ωράριό του. Υπάρχουν όμως πολύ μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών οι οποίοι δεν εξαντλούν αυτό το ωράριο. Ιδιαίτερα να σας πω στην τεχνική εκπαίδευση έχουμε ένα 20% υπεραρίθμων οι οποίοι δεν έχουν καθόλου ωράριο, για να καταλάβουμε για τι κατάσταση μιλάμε. Γιατί θα σας πω παράδειγμα φετινό, εκπαιδευτικός μετακινείται γιατί έχει ένα έντονο κοινωνικό πρόβλημα. Στη θέση αυτή δεν κάνει ο διευθυντής αναπλήρωση από υπεράριθμο που υπήρχε αλλά προκηρύσσει αναπληρωτή. Μπαίνει ο αναπληρωτής, έχει επ’ επαπειλούμενη κύηση, φεύγει αμέσως. Με το που διορίζεται έχει επ’ επαπειλούμενη κύηση. Κι έχουμε για μία θέση τρεις φορές να την πληρώνουμε.


ΠΗΓΗ: http://www.esos.gr