Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Τι λέει το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ για τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς των δήμων

Αποτελεί κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελληνικής οικογένειας η παροχή Δημόσιας, Δωρεάν εκπαίδευσης και αγωγής (βρεφονηπιακή και προσχολική) σε όλα τα παιδιά. Είναι υποχρέωση και αυτονόητος όρος για κάθε ευνομούμενη πολιτεία να προσφέρει μέσω των θεσμών της τα αγαθά αυτά σε όλες τις οικογένειες, όπως και των Δημάρχων και των Δημοτικών Συμβουλίων, που είναι εκφραστές των τοπικών...
κοινωνιών, να αντιδρούν δυναμικά και να διεκδικούν τη χορήγηση των αυτονόητων πόρων από την κυβέρνηση όταν αυτή δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της.
Το Ν.Τ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ Κέρκυρας:
• Εκφράζει την αντίθεσή του στη μεταβίβαση του κόστους των κοινωνικών αγαθών από την κυβέρνηση και τους Δήμους στις πλάτες των εργαζομένων και των χαμηλών λαϊκών κοινωνικών στρωμάτων.
• Καλεί την Κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ανταποκριθούν στην υποχρέωσή τους για την κάλυψη των αναγκών όλων των πολιτών, όπως έχουν υποχρέωση.
• Καταγγέλλει τις πρακτικές των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να επιβάλλουν έμμεσες φορολογήσεις σε διάφορες κοινωνικές δομές (τροφεία) οι οποίες είναι άδικες με βαθιά ταξικά χαρακτηριστικά και επιδεινώνουν παραπέρα το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, σε μια περίοδο γενικευμένης επίθεσης στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους.
• Προτρέπει τους γονείς των μικρών μαθητών στους Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς να εκφράσουν με δυναμικό τρόπο την αντίθεσή τους σε αυτές τις πολιτικές, να μην καταβάλλουν κάθε είδους εισφορές (τροφεία), που στην πραγματικότητα αποτελούν συνεισφορά στην κάλυψη των εξόδων λειτουργίας τους και παράλληλα να υπερασπιστούν το Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών παροχών. Στον αγώνα αυτό διαβεβαιώνουμε ότι θα σταθούμε αλληλέγγυοι συνοδοιπόροι.