Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ΕΝΑΚ: ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2010- ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

Γράφει ο Μάριος Ανθης


Η πρωτομαγιά του 2010 βρίσκει την εργατική τάξη της Ελλάδας, της Κέρκυρας, την νέα γενιά, τους επαγγελματίες και μικρέμπορους της χώρας να δέχονται τις ημέρες αυτές μια ολομέτωπη επίθεση σε μισθούς, θεσμικό πλαίσιο και ασφαλιστικά δικαιώματα, επίθεση σε τέτοια έκταση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί – στα δικά μας χρόνια – πρωτοφανής. Η επίθεση αυτή προέρχεται από ένα καλοδουλεμένο και....
συντονισμένο σχέδιο του διεθνούς κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού και υλοποιείται σε πλήρη και δημόσια συνεργασία με τους εντολοδόχους τους, τους δουλικούς υπηρέτες τους, δηλαδή το ελληνικό μπλοκ εξουσίας.
Είναι φανερό ότι το σχέδιο αυτό θα επεκταθεί, ανάλογα προσαρμοσμένο και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης και του κόσμου μας. Ανοίγει και διευρύνει με αυτόν τον τρόπο το πεδίο των γεγονότων του 21ου αιώνα και των σφοδρών κοινωνικών συγκρούσεων που ανοίγονται μπροστά μας. Μέσα από αυτήν την σκληρή αναμέτρηση, τελικά ο καπιταλισμός θα ηττηθεί, θα καταρρεύσει, σαν σύστημα εχθρικό προς την ανθρωπότητα. Όμως οι συνέπειες για τους εργάτες, τους άνεργους, τους νέους, τους φτωχούς, τους μικρομεσαίους, θα είναι τραγικές αφού ο καπιταλισμός διαμορφώνει και ακολουθεί την αυτοκαταστροφική του πορεία, καταστρέφοντας αδίσταχτα την κοινωνία. Όσο πιο γρήγορα καταρρεύσει ο καπιταλισμός τόσο λιγότερα θα είναι τα θύματά του.
Σήμερα, 29/4/2010, ο πρωθυπουργός «ενημέρωσε» στο Μαξίμου έναν περιοδεύοντα θίασο «επιχειρηματιών και εργατοπατέρων» (ΣΕΒ – ΓΣΕΕ κλπ) που όλοι μαζί δήλωσαν ότι αυτοί είναι που διαθέτουν «εθνική ευθύνη» και θέλουν να σώσουν την χώρα. Επιπλέον, ζήτησαν – για πολλοστή φορά – από τους εργαζόμενους θυσίες και υπευθυνότητα. Ποιοι όμως είναι αυτοί οι άνθρωποι; Είναι τα αφεντικά της χώρας για ολόκληρες δεκαετίες. Είναι το φανερό μπλοκ εξουσίας της χώρας μας, γιατί υπάρχει και κρυφό μπλοκ εξουσίας που βρίσκεται παντού και το κρύβουν καλά ως εφεδρεία. Η απειλή περί χρεοκοπίας της χώρας αποτελεί έναν απίστευτο και προκλητικό εκβιασμό προς τον Ελληνικό Λαό, τον χειρότερο και πιο ανέντιμο εκβιασμό που μπορεί να υπάρξει. Προβοκατόρικες μέθοδοι ολκής και απαράμιλλου θράσους βρίσκονται πίσω από όλες αυτές τις τυχοδιωχτικές συμπεριφορές, που επιβεβαιώνουν την εθνική ανευθυνότητα της πλουτοκρατίας.
Ο Ελληνικός Λαός έχει αιφνιδιαστεί, έχει σοκαριστεί, έχει εξαπατηθεί. Μία στοιχειωδώς συνεπής πατριωτική κυβέρνηση, θα όφειλε να προκηρύξει άμεσα εκλογές, να προσφύγει στην λαϊκή θέληση και όχι να παζαρεύει – ερήμην του Λαού – με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τις ΗΠΑ ολόκληρη την χώρα μας μαζί με το έμψυχο παραγωγικό δυναμικό της.
Ο λόγος, τώρα πια ανήκει στον μαχόμενο Ελληνικό Λαό, στην μαχόμενη εργατική τάξη.


ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΠΑΝΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ