Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Τι λέει ο Δ. Τσούκας για τη μη συμμετοχή της ΕΛΜΕ στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες


Οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν έχουμε την πολυτέλεια να επιλέγουμε σήμερα την λογική της παραταξιακής ή κομματικής προβολής μας, μέσα από ξεχωριστούς δρόμους αντίδρασης. Από αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς. Δεν χρειάζεται....
να κάνουν αίτηση μετανοίας οι μισθωτοί για τις πολιτικές τους προτιμήσεις, για να συμμετέχουν στην προσπάθεια ανατροπής των απαράδεκτων μέτρων που νομοθέτησε η κυβέρνηση.
Δυστυχώς όμως εξακολουθούν μερικοί να προκαλούν, δημιουργώντας τοίχους ανάμεσα στους εργαζόμενους.
Παράδειγμα συγκεκριμένο η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, που με ευθύνη του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, Παρέμβασης και ΔΑΚΕ δεν δέχθηκαν να συνυπογράψουν μαζί με το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ την κινητοποίηση της Τρίτης 9/3/2010 στην Πλατεία Σαρόκο.
Το βασικό επιχείρημα ήταν ότι το Δευτεροβάθμιο σωματείο όλων των δημοσίων υπαλλήλων της Κέρκυρας, κουβαλά τις ευθύνες, της απαράδεκτης κατά γενική ομολογία, κεντρικής διοίκησης της ΑΔΕΔΥ πανελλαδικά.
Αξίζει εδώ να γνωστοποιήσουμε σε όλους ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποφασίστηκε ομόφωνα από το Νομαρχιακό Τμήμα της Κέρκυρας, με την συμμετοχή όλων των παρατάξεων.
Δυστυχώς όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία υπογράφουν και συμμετέχουν στην συγκεκριμένη κινητοποίηση του Δημοσιοϋπαλληλικού Κόσμου, πλην Λακεδαιμονίων δηλαδή της ΕΛΜΕ Κέρκυρας.
Δεν είναι η ώρα του απολογισμού διότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διαβούμε, όμως θεωρώ ότι όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει ενεργά και μαζικά να σηκώσουν τους τοίχους που τους διαχωρίζουν και να απαντήσουν στην λεηλασία της ζωής μας.


Τσούκας Διονύσιος
Μέλος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας.