Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Η πρόταση της ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών- Οταν θέλουν, μπορούν. (Αλλά όταν δε θέλουν, κλάφτα Χαράλαμπε....)

Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα 15 Μαρτίου προτείνει στον κλάδο η κυβερνητική παράταξη των δασκάλων , η ΠΑΣΚ , στην οποία ηγείται ο σημερινός πρόεδρος της ΔΟΕ Δ. Μπράτης.
Ειδικότερα η ΠΑΣΚ προτείνει:Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων την ημέρα της προγραμματισμένης απεργιακής κινητοποίησης ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ ( 11 Μαρτίου 2010) με εισήγηση της Δ.Ο.Ε. για απόσυρση των αντεργατικών μέτρων

Ολομέλεια Προέδρων το Σάββατο 13/3/2010
5νθήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις από Δευτέρα 15 Μάρτη.
Η ΠΑΣΚ καλεί όλες τις συνδικαλιστικές Παρατάξεις να τοποθετηθούν θετικά και να δώσουν τον αγώνα ώστε να γίνει η πρόταση κυρίαρχη στη βάση.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΠΑΣΚ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ


Αθήνα 8/3/2010


Μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται οι κατακτήσεις των εργαζομένων, μπροστά στον εργασιακό μεσαίωνα που ονειρεύονται να επιβάλλουν οι αγορές και το κεφάλαιο για να συνεχίσουν να κερδοσκοπούν, μοναδική απάντηση είναι ο αγώνας. Αγώνας ενωτικός, δυναμικός, αξιοπρέπειας.


Τον αγώνα αυτό είναι προφανές πως δεν μπορούν να καθοδηγήσουν οι χθεσινοί απολογητές του συστήματος που ξαφνικά καμώνονται πως απόκτησαν φωνή και νομίζουν ότι ξεχάσαμε τις προηγούμενες πρακτικές τους. Είναι επίσης προφανές πως δεν μπορούν να τον καθοδηγήσουν όσοι αποτιμούν τους αγώνες με βάση τα μικροπαραταξιακά - μικροκομματικά οφέλη που ενδεχόμενα απορρέουν από αυτούς.


Η ΠΑΣΚ μπροστά στην αρνητική συγκυρία που βιώνουμε, για μια ακόμη φορά δε διστάζει να μπει μπροστά. Πιστεύουμε πως οι αρνητικές ρυθμίσεις δε μπορούν παρά να πάρουν την απάντηση που πρέπει:


ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ - ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ - ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ.


Η πρότασή μας:


Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων την ημέρα της προγραμματισμένης απεργιακής κινητοποίησης ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ ( 11 Μαρτίου 2010) με εισήγηση της Δ.Ο.Ε. για απόσυρση των αντεργατικών μέτρων Ολομέλεια Προέδρων το Σάββατο 13/3/2010 5νθήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις από Δευτέρα 15 Μάρτη. Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές Παρατάξεις να τοποθετηθούν θετικά και να δώσουν τον αγώνα ώστε να γίνει η πρόταση κυρίαρχη στη βάση.


Κλείνουμε ζητώντας από όλους συστράτευση, με τη φράση του Νίκου Καζαντζάκη:
Δε ζυγιάζω, δε μετρώ, δε βολεύομαι,
Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι


Από την ΠΑΣΚ