Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Η ΝΕ του ΚΚΕ για το διάγγελμα του Πρωθυπουργού

Κάθε μέρα που περνά η κυβέρνηση προσθέτει και ένα ακόμα λόγο στους δεκάδες για τους οποίους πρέπει η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να ξεσηκωθούν, να οργανώσουν την πάλη τους για τα δικαιώματά τους, για να αποτρέψουν την ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου, της ΕΕ, της κυβέρνησης και.........
 των άλλων αστικών κομμάτων.
Ο πρωθυπουργός με το διάγγελμά του (2/2/2010) εξάγγειλε νέα σκληρά μέτρα στα οποία περιλαμβάνονται η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, η άγρια φορολογία, η μείωση των μισθών και των συντάξεων, το πάγωμα ακόμα και των ελάχιστων προσλήψεων.
Η νέα αντιλαϊκή θύελλα, για την οποία μιλούσε το ΚΚΕ προεκλογικά, ήρθε, θα συνεχιστεί πιο άγρια και δε θα έχει τελειωμό. Είναι τυφώνας που έχει στόχο να ξεθεμελιώσει ότι έχει μείνει όρθιο από τις προηγούμενες αντεργατικές αντιλαϊκές επιθέσεις στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Καλούμε το λαό να μην πέσει στη φάκα που στήνει η κυβέρνηση, με δόλωμα τη φορολόγηση των άπιαστων οφ σορ εταιρειών και κάποιων φυσικών προσώπων. Την οργή και αγανάκτηση που προκαλούν τα νέα σκληρά αντεργατικά μέτρα να την μετατρέψουν σε οργάνωση και ανυποχώρητο αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Η εργατική τάξη μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, τη μικρομεσαία αγροτιά, τις γυναίκες και τους νέους ένα δρόμο έχει. Να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία την ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ και να δώσουν το μαχητικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο ΣΑΡΟΚΟ στις 10 το πρωϊ. Κόντρα στον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό και τις δυνάμεις του συμβιβασμού και της ηττοπάθειας η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να διεκδικήσουν μια ανάπτυξη για το λαό και όχι για τα κέρδη των πολυεθνικών. Να συγκροτήσουν μια ισχυρή κοινωνική συμμαχία ικανή να συγκρουστεί με την πλουτοκρατία και τους πολιτικούς της υπηρέτες, να ανοίξει το δρόμο για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και της εξουσίας της πλουτοκρατίας.