Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Το πρόβλημα των συμβασιούχων με stage θέτει στην κυβέρνηση το ΚΚΕ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Θέμα: Για τους συμβασιούχους και εργαζόμενους στα προγράμματα stage.
Τη δημιουργία του απαράδεκτου καθεστώτος δεκάδων χιλιάδων συμβασιούχων κάθε είδους υποστήριξαν και αξιοποίησαν σταθερά,...................
όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, αξιοποίησαν πελατειακά νέους κυρίως ανθρώπους που είχαν ανάγκη για δουλειά και τους χρησιμοποίησαν στο δημόσιο σαν φτηνό, ευέλικτο εργατικό δυναμικό, εργαζό–μενους με μισθούς πείνας και χωρίς πλήρη δικαιώματα μετατρέποντας τους σε ομήρους.
Μέρος αυτών αποτελούν οι εργαζόμενοι στα προγράμματα stage. Ο τρόπος και ο χρόνος πρόσληψής τους σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να μη πληρώνει δεδουλευμένα πολλών μηνών σε πολλούς από αυτούς, με πρόσχημα τη διαφάνεια. Πρόκειται για παραβίαση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων από την ίδια την κυβέρνηση.
Το ΚΚΕ υποστηρίζει τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων συμπεριλαμβανομέ–νων και αυτών που εργάζονται με προγράμματα stage, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ταυτόχρονα ζητάει να καταργηθούν αυτά τα προγράμματα ευέλικτων μορφών εργασίας και στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.


ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί εάν και πότε θα πληρώσουν εκείνους τους εργαζόμενους στα προγράμματα stage που από το Σεπτέμβριο του 2009 παραμένουν απλήρωτοι
Γιατί διατηρεί τα προγράμματα αυτά στον ιδιωτικό τομέα όταν είναι φανερό ότι πρόκειται για κραυγαλέα πριμοδότηση της εργοδοσίας.


Ο βουλευτής
Θανάσης Παφίλης