Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Ευχές για το νέο έτος από τον Στέφανο Γκίκα

Ο Στέφανος Γκίκας επί τη ευκαιρία του Νέου Έτους απηύθυνε το παρακάτω μήνυμα:


“Εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους πολίτες της Κέρκυρας των Παξών και των Διαποντίων Νήσων, υγεία, ευτυχία, πρόοδο και προκοπή για τη νέα χρονιά.


Το 2010 θα είναι μια καθοριστική χρονιά για τη χώρα μας. Η νέα κυβέρνηση καλείται.......................
 να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της οικονομίας και της δημοσιονομικής εξυγίανσης χωρίς όμως να πλήξει τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας και να βγάλει τη χώρα από τη ποικιλόμορφη κρίση με τις δυνατόν μικρότερες επιπτώσεις στον κοινωνικό μας ιστό. Αρκετά από τα Εθνικά μας θέματα είναι επίσης σε εκκρεμότητα και μέσα στο 2010 αναμένουμε εξελίξεις που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την συνέχεια, είτε αναφερόμαστε στο Σκοπιανό, είτε στα Ελληνοτουρκικά, είτε στο Κυπριακό. Στα θέματα αυτά η συναίνεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης είναι εξόχως σημαντική.


Παράλληλα η Νέα Δημοκρατία μετά την ήττα του Οκτωβρίου, αλλά με νωπή την ανάδειξη του νέου της Αρχηγού, καλείται να βρει γρήγορα τον βηματισμό της, να εκσυγχρονιστεί, να αναδιοργανωθεί, να πορευτεί δημιουργικά προς το Συνέδριο του Ιουνίου και σύντομα να γίνει και πάλι η αξιόπιστη πολιτική δύναμη που θα εμπιστεύεται η πλειονότης των Ελλήνων πολιτών.


Αλλά και εδώ στην Κέρκυρα, η άμεση δρομολόγηση από τη νέα ηγεσία των προγραμματισμένων έργων του ΕΣΠΑ, χωρίς να χαθεί ούτε 1 Ευρώ, η λειτουργία του φορέα διαχείρισης της παλιάς πόλης στο πλαίσιο της UNESCO, η προώθηση συγκροτημένης και στοχευμένης τουριστικής πολιτικής για την ανάπτυξη του νησιού μας και την υπέρβαση της κρίσης, θα πρέπει να αποτελέσουν τις προτεραιότητες για το 2010.


Ας ελπίσουμε ότι παρά τις δυσκολίες και τις δυσοίωνες προβλέψεις, ο νέος χρόνος να είναι για όλους τους Έλληνες ένας καλύτερος χρόνος από τον προηγούμενο.


Χρόνια Πολλά και Καλά σε όλους.


Με αγάπη

Στέφανος Σωτ. Γκίκας”