Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Θεατρικά δευτερότριτα στο καφέ βινύλιο του Προκόπη Κουλούρη στη Σπηλιά

ΝΕΟ ΕΡΓΟ από Δευτέρα 4 Ιανουαρίου:Κώστα Μουρσελά ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ
σε διασκευή – σκηνοθεσία: Πέτρου Αυγερινού, με τους Γιώργο Πιφέα, Απόστολο Καραμπελιά, Θώμη Καρύδη
κοστούμια: Δώρα Παπανικολάου, βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Κοντοέ.


Πρόκειται,
για συρραφή τεσσάρων επεισοδίων («στάση λεωφορείου», «το αυγό», «ένα κάποιο επάγγελμα», «έξοδος»), από τη γνωστή τηλεοπτική σειρά που..............
γνώρισε τεράστια επιτυχία πριν από περίπου 35 χρόνια. Ο Μουρσελάς κινεί τους ήρωές του, τον Σόλωνα και το Λουκά, τελείως αντισυμβατικά, στο περιθώριο, δηλαδή, της μακαριότητάς μας, μιας πλαστικής και επίπλαστης ευδαιμονίας, προσπαθώντας να διατηρήσουν ανέπαφα τη σκέψη και τις ιδέες τους, την ανθρωπιά αλλά και την κριτική τους στάση, το χιούμορ και την ευαισθησία τους.


Η Ελλάδα έβγαινε τότε πληγωμένη από τη δικτατορία, με τις ιδέες στο «γύψο», και οι Έλληνες σαστισμένοι, σχεδόν τρομοκρατημένοι, επιχειρούσαν να ξαναβρούνε το στίγμα τους. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα από τότε; Τι δρόμο έχουμε πάρει και πού μας έχει βγάλει αυτός ο δρόμος; Πόσο μπορεί ο καθένας να καθορίσει την πορεία του και τη μοίρα του;


Ένα κείμενο που διατηρεί αναλλοίωτη τη φρεσκάδα και την επικαιρότητά του. Μια παράσταση γεμάτη χιούμορ, ζωντάνια, ευαισθησία, που την απολαμβάνει κανείς όπως τις κωμωδίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.


Όλ’ αυτά, θυμίζουμε, σ’ ένα νέο, αντισυμβατικό θεατρικά χώρο, ατμοσφαιρικό ωστόσο, που με τη θετική του ενέργεια αλλά και την άμεση συμμετοχή των θεατών – θαμώνων στα θεατρικά δρώμενα, προσφέρει βραδιές θεατρικής μυσταγωγίας αλλά και ουσιαστικής επικοινωνίας. Πρόκειται για το Καφέ-Βινύλιο του Προκόπη Κουλούρη στην πλατεία της Σπηλιάς (απέναντι από την Εισαγγελία-Ειρηνοδικείο, δίπλα από τα παλιά ΚΤΕΛ).


Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, ώρα 9:00 ΜΜ.
Πρεμιέρα – Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας, από το Θέατρο του Ιονίου.
Κρατήσεις θέσεων στο τηλ.: 26610 48651.