Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Η "Δύναμη Παρέμβασης" σχετικά με τους ποδηλατόδρομους και το κυκλοφοριακό

Η αντίθεση μας με τη διαδρομή που ακολουθούν οι ποδηλατοδρόμοι (ήδη έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα) και που ως αποτέλεσμα έχει την κατάργηση (300) τριακοσίων και πλέον θέσεων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, έχει ενοχλήσει υπερβολικά τη δημοτική αρχή.


Επειδή όμως όλοι κρινόμαστε γι αυτά που λέμε και γι αυτά που πράττουμε, γι άλλη μια φορά τους λέμε το αυτονόητο...............



Ζούμε σε μια πόλη με οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα, ειδικότερα στο κέντρο. Με δρόμους στενούς, γεμάτους λακκούβες, χωρίς πεζοδρόμια, χωρίς αξιόπιστα μέσα μαζικής μεταφοράς, (μετρό, τραμ, αστική συγκοινωνία κλπ.)


Σʼ ένα τόπο όπου η κάθε πολυκατοικία, το κάθε σπίτι, δεν έχει το δικό του χώρο στάθμευσης, όπως συμβαίνει σε πόλεις του εξωτερικού και ο κάθε ένας από εμάς είναι υποχρεωμένος να αφήνει το αυτοκίνητο του εκτεθειμένο στο δρόμο, με ότι αυτό συνεπάγεται. Η κατάργηση λοιπόν έστω και μιας θέσης στάθμευσης, ουσιαστικά προσθέτει ένα επιπλέον πρόβλημα στην πόλη.


Η πρόταση - λύση που επανειλημμένα έχουμε διατυπώσει, είναι αυτή που προκρίνει η κοινή λογική και έχει εφαρμοστεί σε ολόκληρο τον κόσμο με επιτυχία. Υπόγειοι χώροι στάθμευσης, τι πιο απλό;


Όσο για την αποτυχία των δήθεν περιφερειακών πάρκινγκ, μην κατηγορείτε τους δημότες που δεν ανταποκρίθηκαν. Διότι το ίδιο θα συμβεί και με τους ποδηλατοδρόμους και ο λόγος είναι απλός. Φταίει η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζετε τα προβλήματα. Δεν σας εμπιστεύεται πλέον κανένας.


Όμως ας κλείσουμε με την ευχή για ένα ευτυχισμένο, ειρηνικό και παραγωγικό νέο έτος και ευχόμαστε από καρδιάς το 2010 να δώσει λύσεις στα πολλά προβλήματα της Κέρκυρας και των Κερκυραίων.


Χρόνια πολλά σε όλους.

Κέρκυρα 26-12-2009