Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΑΛΥΠΤΑ ΚΕΝΑ

ΘΕΜΑ: « ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»

Tην Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009 , μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας ,επισκέφθηκαν σχολεία της περιοχής. Δυστυχώς συνάντησαν άδειες σχολικές μονάδες από εκπαιδευτικούς .Το ολοήμερο νηπιαγωγείο στην περιοχή του 7ου γραφείου ΠΕ Αιτ/νιας έχει καταντήσει σύντομο ανέκδοτο ,αφού είναι ζήτημα δύο μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους ,αν λειτουργεί έστω κι ένα ολοήμερο Νηπιαγωγείο στην περιοχή μας.

Μόνο δύο σχολεία ,από τα δεκαεπτά δημοτικά σχολεία της Β. Αιτωλοακαρνανίας διαθέτουν καθηγητές Αγγλικών ,ενώ το δικαίωμα στο μάθημα της γυμναστικής ,σε μια χώρα που το 2004 διοργάνωσε τους ολυμπιακούς αγώνες ,απολαμβάνουν οι μαθητές τεσσάρων σχολείων. Νηπιαγωγός για το ιδρυμένο Τμήμα Ένταξης της Βόνιτσας , ακόμα δεν έχει προσληφθεί.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας το νέο Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τους διορισμούς 1000 εκπ/κων στην Α/θμια. Πιο συγκεκριμένα για ολόκληρο το νομό Αιτ/νιας προσλήφθηκαν :

8 Δάσκαλοι ,6 Νηπιαγωγοί ,6 καθηγητές Αγγλικών, κανένας Γυμναστής.

Αναρωτιόμαστε ποια από τα εκατοντάδες κενά σε ολόκληρο το Νομό μας θα καλύψουν αυτές οι προσλήψεις;

Εν τω μεταξύ τελειώνει κι ο Οκτώβριος και βιβλία στα μαθηματικά ,οι μαθητές της Δ΄ Τάξης δεν έχουν. Ευτυχώς τα φωτοτυπικά ακόμα δουλεύουν.

Τελικά όλα είναι θέμα Παιδείας και προτεραιοτήτων.

Δυστυχώς οι εξελίξεις μας πρόλαβαν και το Τμήμα Ειδικής Αγωγής λίγες μέρες πριν παραδώσει τα σκήπτρα, με το έγγραφο υπ.αριθμ. 119176/Γ6/28-9-09 (ΦΕΚ 2084 ΤΒ΄), κατήργησε τη λειτουργία του Τμήματος Ένταξης του 1ου Νηπιαγωγείου Βόνιτσας

Ο Καιάδας σε ποια εποχή ήτανε;