Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Συνάντηση Σάββα Πουλημένου με Μικάλεφ

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κος Σάββας Πουλημένος σε υπηρεσίες του Δήμου Κερκυραίων, στο πλαίσιο των προεκλογικών του περιοδειών. Ακολούθησε συνάντηση με το Δήμαρχο Κερκυραίων, κο Σωτήρη Μικάλεφ όπου συζητήθηκαν επίκαιρα ζητήματα για την πόλη της Κέρκυρας.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στις περαιτέρω προσπάθειες προαγωγής του κερκυραϊκού πολιτισμού με στόχο την ποιοτική προβολή της Κέρκυρας στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα. Κύριο θέμα υπήρξε η ανάγκη εύρεσης άμεσης λύσης για τη σύσταση φορέα υλοποίησης των δράσεων που είναι απαραίτητες για το ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας που εντάχθηκε στον κατάλογο μνημείων της UNESCO. Ο κος Πουλημένος δεσμεύτηκε ότι από τη μελλοντική του θέση θα αγωνισθεί για την εφαρμογή μιας βιώσιμης λύσης και θα ασκήσει έντονες πιέσεις προς το Υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να συσταθεί ο φορέας υλοποίησης.
Εκτενώς συζητήθηκε και το ζήτημα των κυκλοφοριακών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη της Κέρκυρας ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο κος Πουλημένος τάχθηκε υπέρ της κατασκευής χώρων στάθμευσης στον περιφερειακό δακτύλιο της πόλης.