Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ για τους κερκυραίους αγρότες

Δέκα μέρες μας χωρίζουν από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου και τα μηνύματα που έρχονται από κάθε γωνιά της Κέρκυρας, από τους Παξούς και τα Διαπόντια νησιά είναι πως όλο και περισσότεροι πολίτες εναποθέτουν στο ΠΑ. ΣΟ. Κ. και τον Γιώργο Παπανδρέου τις ελπίδες τους για μια διαφορετική πορεία του νησιού μας.
Από τις επαφές μας στην κερκυραϊκή ύπαιθρο διαπιστώσαμε την δυσαρέσκεια του αγροτικού κόσμου για την εγκατάλειψη και την αδιαφορία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για τα προβλήματα των αγροτών μας. Η απαξίωση του κερκυραϊκού ελαιώνα και η μη καταβολή των επιδοτήσεων στους αγρότες αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο και για την αναβάθμιση του αγροτικού τομέα, τον οποίο θέτουμε στο επίκεντρο της πράσινης ανάπτυξης. Στοχεύουμε στον προσανατολισμό του στην παραγωγή προϊόντων ποιότητας με ταυτότητα και υψηλή αξία. Επιδιώκουμε την σύνδεση του αγροτικού τομέα με τον τουρισμό για να δώσουμε ισχυρή ώθηση νέων δραστηριοτήτων όπως ο αγροτουρισμός.
Ως οργανωμένη βάση του Κινήματος στην Κέρκυρα δεσμευόμαστε ν΄ αγωνιστούμε για :
1. Την εφαρμογή της μελέτης του ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ μετά από επικαιροποίηση σύμφωνα με τις εδαφικές ιδιαιτερότητες των αγροτικών περιοχών του νησιού.
2. Την προστασία και την παραπέρα ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος.
3. Την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του κερκυραϊκού λαδιού με κατοχύρωση και ανάδειξη της ποιότητάς του ως αναντικατάστατου στοιχείου της μεσογειακής διατροφής.
4. Την αντικατάσταση του ΟΠΕΚΕΠΕ σε τοπικό επίπεδο από τα κέντρα αγροτικής ανάπτυξης της Νομαρχίας.
5. Την ανασυγκρότηση του Συνεταιριστικού Κινήματος που θα συμβάλλει αποφασιστικά στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων των αγροτών και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.
6. Την προστασία της αλιείας και των αλιέων από αθέμιτες και παράνομες συμπεριφορές.
Τέλος το ΠΑ.ΣΟ.Κ. εξασφαλίζει τη σιγουριά για όσους αποχωρούν από την ενεργό παραγωγή. Σύνταξη 950 ευρώ για το ζευγάρι των αγροτών και 550 ευρώ για τον μεμονωμένο αγρότη.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αποκαθιστά τη σχέση εμπιστοσύνης που παραδοσιακά το συνέδεαν με τον αγροτικό κόσμο.
Καλούμε τις αγρότισσες και τους αγρότες της Κέρκυρας να στηρίξουν με την ψήφο τους στις 4 Οκτώβρη το ψηφοδέλτιο του ΠΑ. ΣΟ. Κ. ως τη μοναδική αξιόπιστη πρόταση για μια ποιοτική και βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη που σέβεται τον αγρότη, τη δουλειά του και το εισόδημά του.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΥΔΗΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ
Ν. Ε. ΠΑ. ΣΟ. Κ.
ΚΕΡΚΥΡΑΣ