Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Νομάρχης συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Αυστραλίας

Συνάντηση με το Νομάρχη Στέφανο Πουλημένο είχε σήμερα το πρωί ο Πρέσβης της Αυστραλίας Τζέρεμυ Ρ. Νιούμαν.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του αντινομάρχη Χρήστου Σκούρτη και κατά τη διάρκεια αυτής συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως ζητήματα πολιτιστικών συνεργασιών και ιδιαίτερα αυτά που αφορούν την ανάπτυξη των σχέσεων στον τουριστικό τομέα.
Ο Νομάρχης καλωσόρισε τον Αυστραλό Πρέσβη στο νησί μας και αναφερόμενος στο φιλόξενο χαρακτήρα των κατοίκων επεσήμανε ιδιαίτερα ότι η Κέρκυρα είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς και ασφαλείς τόπους για να κάνει κανείς τις διακοπές του.
Παράλληλα ανέφερε ότι αρκετοί Κερκυραίοι βρίσκονται στην Αυστραλία ως μετανάστες και επεσήμανε τις καλές σχέσεις που έχουν οι δύο χώρες μεταξύ τους.
Εξέφρασε δε την ικανοποίησή του όταν ο Αυστραλός Πρέσβης του έκανε γνωστό ότι αγαπά ιδιαίτερα την Κέρκυρα και συχνά έρχεται στο νησί μας όχι μόνο στα πλαίσια των επαγγελματικών του υποχρεώσεων αλλά και για διακοπές.
Ο Αυστραλός Πρέσβης ευχαρίστησε το Νομάρχη για την ενδιαφέρουσα συζήτηση την οποία είχαν και δήλωσε ενθουσιασμένος από την φιλοξενία και τις ομορφιές του νησιού, δήλωσε δε ότι σκοπεύει να επισκεφθεί ξανά την Κέρκυρα στο μέλλον.
Ο Νομάρχης δώρισε στον Αυστραλό Πρέσβη ένα φωτογραφικό και ιστορικό άλμπουμ της Κέρκυρας ενώ ο Αυστραλός Πρέσβης έναν τόμο με τις ομορφιές της χώρας του.