Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Χρηαμτοδοτήσεις για έργα ύδρευσης

Η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και η επίλυση προβλημάτων που επηρεάζουν άμεσα την ζωή των Κερκυραίων πολιτών αποτέλεσε ζήτημα ουσίας για την Περιφέρεια. Από το 2004 και μετά εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 3 έργων ύδρευσης συνολικού προϋπολογισμού 2,30 εκ. €. Συγκεκριμένα μόνο στην Ν.Α Κέρκυρας χρηματοδοτήθηκαν τα εξής έργα :
Ύδρευση Γιαννάδων
Αντικατάσταση δικτύου Δήμου Αχιλλέιων
Βελτίωση ύδρευσης Στρογγυλής Μωραϊτίκων

Πρέπει να σημειώσουμε ότι πριν το 2004 εντάχθηκαν από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ 3 έργα συνολικού προϋπολογισμού 2,00 εκ. € (ύδρευση Φαιάκων, Παξών και Πάγων) εκ των οποίων μόνο το 1 δημοπρατήθηκε από την ίδια κυβέρνηση. Από τα 3 αυτά έργα, η ύδρευση Παξών (ημ δημοπρατ. 15/12/05) έργο προϋπολογισμού 688 χιλ. € και η ύδρευση Φαιάκων (ημ δημοπρατ. 9/5/05) έργο προϋπολογισμού 1,07 εκ. € δημοπρατήθηκαν επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και έχουν ήδη κατασκευαστεί ή βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης.

Μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος Θησέας (2005-2009) οι Δήμοι της Κέρκυρας κατασκευάζουν 22 επιμέρους και μικρότερα ,αλλά εξίσου σημαντικά, έργα με προϋπολογισμό 2,82 εκ €. Η σημαντικότερη όμως εξέλιξη για την βελτίωση των υποδομών ύδρευσης στην Κέρκυρα, αποτέλεσε η υπογραφή του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ.Σουφλιά για την χρηματοδότηση του μεγαλύτερου έργου ύδρευσης στην Κέρκυρα με προϋπολογισμό 290 εκ € και αφορά στην κατασκευή φραγμάτων για την μόνιμη επίλυση του προβλήματος υδροδότησης του νησιού.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με συστηματική δουλειά, προχωράει και κατασκευάζει έργα που αποτελούσαν πάγιο αίτημα των κατοίκων της Κέρκυρας, βελτιώνοντας έμπρακτα την καθημερινότητα των Κερκυραίων και ενισχύοντας την εικόνα της τουριστικής Κέρκυρας.