Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Πάλι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Δ. Κερκυραίων αλλά αυτή φορά....λόγω εκλογών

Μετά από τις αντιδράσεις των εργαζομένων (που μεταφέρθηκαν στο Δήμο από τις Προγραμματικές και την ΑΝΕΔΚ) για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους, ο Δήμαρχος Κερκυραίων κ. Σωτήρης Μικάλεφ έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Με την αρ. 18-266/23-7-2009 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου συστάθηκαν 101 προσωρινές προσωποπαγείς θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου για την ένταξη του πλεονάζοντος προσωπικού της ΑΝ.Ε.Δ.Κ ,η οποία λύθηκε.
Επίσης η ίδια διαδικασία αφορά και 4 άτομα του ΔΗΠΕΘΕΚ που κατατάσσονται και αυτά στο Δήμο.
Με άλλες αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου κατατάχθηκαν στα λοιπά νομικά πρόσωπα και στα Αδελφάτα, ακόμα 42 άτομα».
Η Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ τεύχος Β 1927/8-9-2009. (είχε πάρει αριθμό δημοσίευσης πριν την προκήρυξη των εκλογών)
Μετά από αυτό, το άρθρο 269 του κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, προβλέπει την κατάταξη του προσωπικού αυτού στις συσταθείσες θέσεις με απόφαση Δημάρχου η οποία θα πρέπει να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ.
Λόγω προεκλογικής περιόδου και μέχρι την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης, δεν επιτρέπονται καταχωρήσεις στο ΦΕΚ και μετά από επικοινωνία που είχαμε με το Εθνικό Τυπογραφείο δεν μπορούμε ούτε να αποστείλουμε την απόφαση για να πάρει σειρά δημοσίευσης. Άρα, πρέπει να περιμένουμε να ανοίξει το Ε.Τ για να μπορέσει να δημοσιευτεί η απόφαση.
Ο Δήμος Κερκυραίων προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι έναντι των οφειλών τους από την ΑΝΕΔΚ κίνησε από χθες (28/09/2009) τις διαδικασίες σύγκλισης Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να αποφασίσει άμεσα την έγκριση δαπάνης σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 42 του Ν.3801/4-9-2009 για την καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών περιλαμβανομένων και των ασφαλιστικών εισφορών του προσωπικού της τέως ΑΝΕΔΚ, το οποίο έχει μεταφερθεί κατ’ εφαρμογή του άρθρου 269 του Ν.3463/2006(Δ.Κ.Κ.).
Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να σεβαστούν τις διαδικασίες, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που έκανε ο Δήμος Κερκυραίων, η Δημοτική αρχή και ο Σύλλογος των Δημοτικών υπαλλήλων για να καταταγούν στο Δήμο και όχι να απολυθούν, όταν σε άλλους Δήμους, όπως π.χ. της Κεφαλληνίας, απολύθηκαν από τις επιχειρήσεις 70 άτομα».