Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Η Περιφέρεια υπενθυμίζει τα έργα οδικής οδοποιίας- Γιατί δεν λέτε και ποιοι ήταν οι εργολάβοι όλων των έργων της 5ετίας;;;;

Το τελευταίο διάστημα, και ιδιαίτερα μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, παρακολουθούμε την έντονη προσπάθεια στελεχών της αντιπολίτευσης να μηδενίσουν το κυβερνητικό έργο. Επειδή όμως, όπως είχε πει ο Φρανσουά Μιτεράν, τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα, εμείς οφείλουμε να υπενθυμίσουμε και να συγκρίνουμε το χτες που παραλάβαμε, με το αύριο που δημιουργούμε.
Τα έργα οδοποιίας που κατασκευάστηκαν και κατασκευάζονται στον Ν. Κέρκυρας , χρηματοδοτούμενα από κοινοτικά κονδύλια, επιφέρουν άμεση αλλαγή της εικόνας του νομού. Συνολικά στην Κέρκυρα χρηματοδοτούνται 75 έργα οδοποιίας προϋπολογισμού 51,42 εκ €. Οφείλουμε δε να υπενθυμίσουμε, προς υπεράσπιση της αλήθειας και μόνο, ότι τα 49 από τα 75 έργα οδοποιίας εντάχθηκαν από την Κυβέρνηση της Ν.Δ, το συνολικό κόστος των έργων αυτών πλησιάζει τα 42 εκ € σε αντίθεση με τα μόλις 9,75 εκ € που ενέταξε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή το 81 % των κονδυλίων διατέθηκαν από την κυβέρνηση της Ν.Δ.
Να σημειώσουμε δε, ότι στην διάρκεια της τελευταίας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ δηλαδή από το διάστημα 2000-2004 εντάχθηκαν έργα προϋπολογισμού 9,75 εκ €, όταν κατά την διάρκεια της 1ης τετραετίας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας (2004-2007) εντάχθηκαν έργα συνολικού τριπλάσιου προϋπολογισμού, δηλαδή 32,52 εκ €.
Πιο συγκεκριμένα, ορισμένα από τα σημαντικότερα έργα που κατασκευάζονται ή κατασκευάστηκαν από τον Μάρτιο του 2004 έως και σήμερα είναι :

Ανάπλαση οδού Εθνικής Αντιστάσεως (2,16 εκ. € ΠΕΠ)
Βελτίωση Οδικού άξονα Μωραΐτικα Κάβος (3,3 εκ. € ΠΕΠ)
Εθνική Οδός Πέλεκα (2,53 εκ. € ΠΕΠ)
Εθνική Οδός Κέρκυρας Παλαιοκαστρίτσας (6,4 εκ. € ΠΕΠ και ΕΣΠΑ)
Βελτίωση Οδού Αγρός Δάφνη (850 χιλ. € ΠΕΠ)
Παράκαμψη Αυλιωτών (3,39 εκ. € ΠΕΠ)
Παράκαμψη Αεροδρομίου (2,22 εκ. € ΠΕΠ)
Παράκαμψη Σκριπερού (7,00 εκ. € ΕΣΠΑ )

Επίσης με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ (2005-2009), κατασκευάστηκαν 54 έργα οδοποιίας από τους Δήμους του νησιού μέσω χρηματοδότησης από το αναπτυξιακό πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ (2005-2009),συνολικού προϋπολογισμού 6,63 εκ €.
Ταυτόχρονα ενισχύθηκε και η Νομαρχία Κέρκυρας με κονδύλια αποκλειστικά για το οδικό δίκτυο. Από το Β΄ εξάμηνο του 2005 έχουν διατεθεί 6,7 εκ ευρώ στην Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση για την βελτίωση του οδικού δικτύου μέσω Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων.Συνολικά από το 2004 μέχρι και σήμερα για έργα οδοποιίας αποκλειστικά διατέθηκαν 53,32 εκ €. Η σημερινή κυβέρνηση ουδέποτε παραπλάνησε τους πολίτες, ούτε προέβη σε υποσχέσεις – πυροτεχνήματα. Αντιμετωπίζουμε σοβαρά και με υπευθυνότητα την μεγάλη ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου, εργαζόμενοι συστηματικά και με πρόγραμμα, ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα κοινοτικά κονδύλια, χρηματοδοτώντας έργα που αποτελούν επιτακτική ανάγκη για τον τόπο