Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Χωρίς ενημέρωση η κοινή γνώμη για την κατάσταση που επικρατεί στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την Κέρκυρα σχετικά με τη νέα γρίπη

Κανένα στοιχείο δεν δίνουν οι αρμόδιες αρχές για την κατάσταση που επικρατεί στο Νομό της Κέρκυρας και την κατάσταση που επικρατεί στους νομούς της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι αφενός να κυκλοφορούν φήμες σύμφωνα με τις οποίες στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας υπάρχουν περιστατικά με τη γρίπη των χοίρων και αφετέρου, εξαιτίας του προηγούμενου, πολλοί που χρήζουν νοσοκομειακής φροντίδας να αποφεύγουν να πάνε στο νοσοκομείο.

Πρέπει συνπεώς να δοθούν σύντομα τα στοιχεία που υπάρχουν ως τώρα σε επίπεδο νομού και σε επίπεδο περιφέρειας.

Επίσης, από σήμερα το πρωί, κάνει το γύρο της πόλης, είδηση (;), φήμη (;) ότι τρία άτομα προσήλθαν στο νοσοκομείο για εξετάσεις και έλαβαν οδηγίες να παραμείνουν σπίτι τους. Τα τρία αυτά άτομα είχαν υποψία ότι είχαν προσβληθεί από τη νέα γρίπη. Ωστόσο, κανείς δεν ξέρει λεπτομέρειες επί του συγκεκριμένου. Και κανείς δεν επιβεβαιώνει, κανείς δεν διαψεύδει.

Στο μεταξύ από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των αθηναϊκών ΜΜΕ μαθαίνουμε ότι τα κρούσματα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έφτασαν τα 91 (χθες). Πληροφορίες μας κάνουν λόγο για τουλάχιστον 100.

Αναμένουμε να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι και να ενημερώσουν για την πραγματική εικόνα του Νομού και της Περιφέρειας.