Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Α. Γκερέκου: Εκκρεμεί το πιστοποιητικό πυρασφάλειας για το Βίδο

Μετά την πρόσφατη επίσκεψη της κας. Άντζελας Γκερέκου στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, και τη σχετική ενημέρωση που είχε από τη Διοίκηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, και με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα στο Τοπικό Τύπο από το Δήμο Κερκυραίων αλλά και τις δηλώσεις του Περιφερειακού Διευθυντή της Π.Υ. Αρχιπύραρχο κ. Νάκο, σχετικά με το ζήτημα της πυρασφάλειας στο νησί του Βίδο, η κα. Γκερέκου προέβη στις εξής δηλώσεις:
«Κατά την επίσκεψή μου στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ για πολλαπλά ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Υπηρεσίας, μεταξύ άλλων και αυτό της πυρασφάλειας στο νησί του Βίδο. Με λύπη μου παρακολούθησα τις αντιδράσεις του Δήμου Κερκυραίων, αναφορικά με τις δηλώσεις μου στα Μέσα για το θέμα αυτό.
Θα ήθελα για άλλη μία φορά, να επαναλάβω ότι δεν έχω λόγους να αμφισβητώ την πρόθεση του Δήμου να διευθετήσει έγκαιρα το ζήτημα ούτως ώστε η αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία να δώσει το προβλεπόμενο πιστοποιητικό πυρασφάλειας και στη συνέχεια ο Δήμος Κερκυραίων την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας, εφόσον πρώτα εγκριθεί η κατατεθείσα μελέτη.
Ωστόσο, δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει και το γεγονός ότι το πιστοποιητικό πυρασφάλειας για το Βίδο ακόμη εκκρεμεί, καθώς οι νέες εγκαταστάσεις και υποδομές, που καλώς κατασκευάστηκαν, δημιουργούν φυσικά και τις ανάλογες καινούριες απαιτήσεις.
Έχω την πεποίθηση όμως ότι το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα με την έκδοση πιστοποιητικού πυρασφάλειας, εφόσον εγκριθεί η νέα μελέτη, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του κ. Νάκου. Σε κάθε περίπτωση, η απόλυτη ασφάλεια των κατασκηνωτών αλλά και των πολυάριθμων επισκεπτών του Βίδο πρέπει να βρίσκεται, και θεωρώ ότι βρίσκεται, σε πρώτη προτεραιότητα από όλους μας».